DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas Mākslas akadēmijā notiks lekcija par drošības stiprināšanu fiziskajā un informatīvajā telpā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 1. aprīlī, Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece kopā ar Nacionālo bruņoto spēku pārstāvi Latvijas Mākslas akadēmijā vadīs lekciju par drošības stiprināšanu fiziskajā un informatīvajā telpā.

“Visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanā svarīga ir aizsardzības nozares un iedzīvotāju kopīga izpratne par izaicinājumiem un veiksmīga sadarbība. Veidojot publiskas sarunas par aktuālo drošības situāciju, viesosimies Latvijas Mākslas akadēmijā, lai sekmētu topošo mākslinieku sagatavotību jebkurai krīzes situācijai. Spēcīgu un drošu vidi veidojam mēs visi kopā, –  tieši  mākslai var būt izšķiroša loma sabiedrības stiprināšanā, saliedēšanā un iesaistīšanā valstiski nozīmīgos procesos,” pauž Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre B. Bļodniece.

Aizsardzības nozares pārstāvji ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem pārrunās kiberdraudu un propagandas mērķus un ietekmi, drošības apdraudējuma veidus, dezinformācijas riskus, iedzīvotāju lomu visaptverošajā valsts aizsardzībā, kā arī to, kā sagatavoties jebkurai krīzei un kas jāliek ārkārtas gadījumu somā.

Pašreizējā ģeopolitiskā situācija un īpaši Krievijas uzsāktais karš Ukrainā, kas norisinās jau vairākas nedēļas, ir būtiski pastiprinājuši sabiedrības interesi par Latvijas drošību un iedzīvotāju nepieciešamo rīcību krīzes gadījumā. Ir jāatceras, ka krīzes var būt dažāda rakstura, ne tikai kara apstākļi, bet arī, piemēram, dabas katastrofas, elektrības traucējumi un interneta darbības pārtraukumi. Tādēļ jau iepriekš Aizsardzības ministrija ir vērsusi sabiedrības uzmanību uz nepieciešamību būt gataviem parūpēties par sevi vismaz pirmās 72 stundas. Tāpat regulāri sabiedrība tiek brīdināta neiekrist kiberuzbrukumu un dezinformācijas slazdos.

Digitālais buklets “Kā rīkoties krīzes situācijā” latviešu, krievu un angļu valodā pieejams militāro ziņu portāla www.sargs.lv sadaļā “72 stundas”. Tāpat šobrīd buklets drukātā veidā lasīšanai uz vietas ir izvietots arī visās Latvijas reģionālo bibliotēku lasītavās, kā arī pašvaldību klientu apkalpošanas centros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI