DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts izdod pastmarku bloku Ukrainas atbalstam – puse no tā pārdošanas tiks ziedota

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Latvijas Pasts 2022.gada 10.martā izdod pastmarku bloku un speciālu aploksni, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, – no bloka pārdošanas 50% gūto ieņēmumu tiks novirzīti labdarības fonda Ziedot.lv programmai Ukrainas atbalstam. Pastmarku bloku veido trīs pastmarkas un īpašs paskaidrojošs kupons. Blokā attēloti Ukrainas un Latvijas valsts karogi, Ukrainas Neatkarības piemineklis Kijevā un Latvijas Brīvības piemineklis Rīgā, kā arī uzraksti ukraiņu un latviešu valodā Mēs ar jums! un Slava Ukrainai!

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Latvijas Pasts Ukrainas atbalstam 10.martā izdod trīs pastmarku bloku un speciālu aploksni. Pastmarku bloka pārdošanas cena būs deviņi eiro, un 50% no tā realizācijas ieņēmumiem tiks ziedoti labdarības fonda Ziedot.lv Ukrainas atbalsta programmai.

Ukrainas atbalstam veltītie filatēlijas izdevumi – pastmarkas, kupons un aploksne – veido vienotu patriotisku kompozīciju, kurā attēloti abu valstu neatkarības simboli – Neatkarības piemineklis Kijevā un Brīvības piemineklis Rīgā, Ukrainas un Latvijas valsts karogi, kā arī uzraksti ukraiņu un latviešu valodā: Mēs ar jums! un Slava Ukrainai! Pastmarku bloka plānotā tirāža ir 20 000 eksemplāru, bet aplokšņu tirāža – 800 eksemplāru.

Katras blokā iekļautās pastmarkas nominālvērtība ir 1,44 eiro, un to iespējams izmantot vienkāršas vēstules ar svaru līdz 20 gramu nosūtīšanai uz 2. un 4.grupas valstīm. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Paredzams, ka sākotnēji pastmarku bloks būs iegādājams Latvijas Pasta e-veikalā un Rīgas lielākajās pasta nodaļās: 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43, 50.pasta nodaļā t/c Origo, Stacijas laukumā 2, un pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32.

No 14.marta Ukrainas atbalstam izdotais pastmarku bloks būs pieejams pasta nodaļās visā Latvijā. Tomēr ērtākais veids pastmarku iegādei ir Latvijas Pasta e-veikals, no kura piegādes iespējamas ar kurjeru uz jebkuru klientam ērtāko adresi, kā arī uz Latvijas Pasta pakomātiem vai pasta nodaļām visā Latvijā.

Pastmarku bloka un speciālās aploksnes pirmās dienas zīmogošana 10.martā notiks pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Ukrainas atbalstam izdoto pastmarku bloku un aploksni iespējams aplūkot te.

Atbalstīsim Ukrainu kopā! #StandWithUkraine

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI