DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas Kongresu namā atvērts atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: F/64 Photo Agency

No 7.marta Rīgas Kongresu namā ir atvērts atbalsta centrs iedzīvotājiem no Ukrainas. Tajā vienuviet var saņemt Rīgas pašvaldības un valsts pakalpojumus, kas primāri nepieciešami iedzīvotājiem, kuri Latvijā ieradušies no kara postītās Ukrainas. Centrs strādā darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00.

Pašvaldība atbalsta centrā primāri nodrošina sociālo palīdzību un risina ar bērnu izglītību saistītus jautājumus. Centrā darbojas pašvaldības sociālais darbinieks, kurš pēc sarunas ar katru klientu piedāvā atbilstošāko palīdzību, konsultē par iespējām saņemt sociālos pabalstus un sociālo aprūpi. Pašvaldības izglītības speciālists konsultē par iespējām pieteikt bērnus skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs.

“Šobrīd mums Latvijā ir 2 galvenie uzdevumi: visiem iespējamajiem veidiem palīdzēt Ukrainai, katram savā vietā esot un sakārtot “savas mājas” – pārliecināties, ka visi valsts un pašvaldības dienesti, iestādes, uzņēmumi strādā precīzi, efektīvi, ir informēti un spēj sadarboties savā starpā, tā veidojot noturīgu atbalsta sistēmu. Rīgas atbalsta centrs Ukrainas civiliedzīvotājiem ir mūsu galvaspilsētas ieguldījums abos šajos uzdevumos. Es aicinu arī citas pašvaldības rīkoties atbildīgi un veidot atbalsta tīklu Ukrainas civiliedzīvotājiem, lai visa nepieciešamā informācija viņiem būtu viegli sasniedzama,” saka Linda Ozola, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītāja.

Tāpat vienotajā atbalsta centrā darbojas Valsts robežsardze, kas apkopo informāciju par cilvēkiem, kas ieradušies Latvijā. Neatkarīgi no tā, kādā veidā cilvēks nokļuvis Latvijā – pats saviem spēkiem vai ar draugu un radu palīdzību – vienmēr pirmais solis ir par sevi paziņot robežsardzei, sazinoties pa tālruņiem +37167913569, +37167913568. Centrā palīdzību var saņemt gan tie Ukrainas iedzīvotāji, kas jau robežsardzei paziņojuši par ierašanos Latvijā, gan tie, kas to līdz šim vēl nav izdarījuši. Mājokļu jautājumu koordinēšana uzticēta Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālistiem.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes speciālisti centrā uz vietas palīdz risināt vīzu un personas dokumentu jautājumus. Tāpat atbalsta centrā strādā Nodarbinātības valsts aģentūra, kas sniedz konsultācijas par darba iespējām, tostarp par Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību piedāvātajām vakancēm. Atbalsta centrā darbojas arī vakcinācijas kabinets, kur cilvēkiem no Ukrainas iespējams saņemt vakcināciju pret Covid-19. Tiek sniegtas konsultācijas par veselības pakalpojumu saņemšanu un pierakstīšanos pie ģimenes ārsta. Pakalpojumu un piedāvātās palīdzības klāsts tiks pakāpeniski papildināts un pielāgots palīdzības meklētāju vajadzībām.

Atbalsta centrā strādā arī nevalstiskās organizācijas, kuras palīdz atrast ārpus valsts un pašvaldības kompetences esošo palīdzību. Rīgas iedzīvotāji tiek aicināti uz centru nedoties, nevērsties tajā ar palīdzības piedāvājumiem un nenest uz to ziedojumus. Visa informācija par iespējām sniegt palīdzību atrodama vietnē palidziukrainai.lv.

Lai konsultētu par pašvaldības piedāvāto atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kopš 2. marta Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra uzziņu tālrunis (+371) 80000800 darbojas diennakts režīmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI