DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Baltijas valstu enerģētikas ministri vienojas kopīgā paziņojumā par enerģētiskās neatkarības stiprināšanu no Krievijas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas par enerģētiku atbildīgie ministri vienojās kopīgā  paziņojumā, asi nosodot Krievijas uzsākto postošo militāro uzbrukumu Ukrainai, kā arī iestājoties par enerģētisko drošību un neatkarību Ukrainā un Eiropā. Baltijas valstu ministru vienošanās tika panākta ārkārtas ES enerģētikas ministru sanāksmē Briselē laikā.

Paziņojumā teikts, ka Baltijas valstis rīkosies koordinēti, lai nodrošinātu mūsu enerģētisko neatkarību no Krievijas energoresursu piegādēm, it īpaši gāzes, un rosinās paātrināt Ukrainas elektroenerģijas sistēmas integrēšanu kontinentālās Eiropas sinhronajā tīklā.

Enerģētika ir viens no viskritiskākajiem elementiem, kam ir svarīga nozīme kontinenta vispārējā drošības struktūrā – vēl jo vairāk šajos bezprecedenta apstākļos. Baltijas valstis līdz šim ir parādījušas spēju sadarboties dažādās situācijās, un mūsu kopējā sadarbība ir spēcīga un ar senu vēsturi. Tāpēc esam pārliecināti, ka šis gadījums nebūs izņēmums un mēs savu uzdevumu veiksim augstā līmenī. Baltijas valstis apņemas koordinēti sekmēt reģiona enerģētisko neatkarību, prioritāti piešķirot Baltijas elektroenerģijas sistēmas sinhronizācijai ar kontinentālo Eiropu.

Šajā biedējošā laikā Ukrainas iedzīvotājiem un šausminošā pārējai kontinenta daļai, mēs esam vienoti ar Ukrainu un aicinām visus par enerģētiku atbildīgos Eiropas Savienības ministrus pievienoties mūsu centieniem veicināt neatkarību no Krievijas enerģijas un atbalstīt Ukrainas integrāciju kontinentālās Eiropas sinhronajā tīklā.

Vienosimies par skaidriem sadarbības mehānismiem, lai stiprinātu mūsu aktivitātes enerģētiskās drošības jomā Ukrainā un pārējā Eiropā!

Slava Ukraini!

Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs

Igaunijas Republikas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Tāvi Āss (Taavi Aas)

Lietuvas Republikas enerģētikas ministrs Daiņus Kreivis (Dainius Kreivys)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI