DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Tālis Linkaits piedalīsies Eiropas Savienības transporta ministru neformālajā sanāksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits nākamnedēļ, 21. un 22. februārī, piedalīsies Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas padomes transporta ministru neformālajā sanāksmē, kas notiks Buržē, Francijā.

Francijas prezidentūras rīkotās sanāksmes galvenās tēmas būs sauszemes transporta dekarbonizācija, inovācijas transporta nozarē, veicinot sektora pievilcīgumu, kā arī transporta veidu maiņa un trans-Eiropas transporta (TEN-T) tīklu regulas pārskats. Iecerēts arī pārrunāt automatizētu transportlīdzekļu ieviešanu, nodrošinot nepieciešamo regulējumu, datu pieejamību un sadarbspēju starp transportlīdzekļiem un infrastruktūru.

Sanāksmes otrajā dienā plānots runāt par transporta nozares pievilcību, kur ministri ir aicināti identificēt, kādi pasākumi būtu nepieciešami, lai padarītu pievilcīgākas darba vakances transporta nozarē, ko ietekmēja Covid-19 vīrusa izplatība.

Noslēgumā plānota diskusija par TEN-T tīklu Regulas pārskatu. Plānots apspriest ES un nacionāla līmeņa pasākumus, lai prioritāri veicinātu transporta veida maiņu gan kravu, gan pasažieru pārvadājumiem. Latvija piekrīt, ka atbilstošas infrastruktūras izveidošana vai esošās pilnveidošana ir būtisks elements, lai virzītos uz ilgtspējīgiem risinājumiem kravu un pasažieru pārvadājumu transportā, kur dzelzceļš kalpos kā mugurkauls. Līdz ar to Latvijai būtisks ir Rail Baltica projekts un tā pabeigšana, kas sniegs būtisku ieguldījumu transporta sistēmas ilgtspējā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI