DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

9. februārī notiks šā gada pirmā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2022. gada 9. februārī, notiks šajā gadā pirmā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde, kurā tiks izskatīts jautājums par valsts budžeta programmas “Sports” sadalījumu 2022. gadā.

Kopumā valsts budžeta programmā “Sports” paredzēti līdzekļi 50 595 419 eiro apjomā, lai nodrošinātu finansējumu sporta pedagogu darba samaksas finansēšanai profesionālās ievirzes sporta izglītības programmās, sporta federācijām un sporta pasākumiem, nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai, komandu sporta spēļu izlašu nodrošināšanai, augstas klases sasniegumu sportam, valsts sporta bāzu uzturēšanai un attīstības projektu īstenošanai, valsts galvoto aizdevumu atmaksai, Murjāņu sporta ģimnāzijai, Latvijas Sporta muzejam un biedrībai “Latvijas Paralimpiskā komiteja” pielāgotā sporta attīstībai.

Sporta padome valsts sporta budžeta sadales procesā ir iesaistīta četru apakšprogrammu sadalē – sporta būves, sporta federācijas un sporta pasākumi, augstas klases sasniegumu sports, kā arī dotācija nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā. Attiecībā uz pārējām apakšprogrammām ir specifisks regulējums, kā tiek piešķirts finansējums.

No šā gada paredzēts arī jauns nosacījums biedrībai “Latvijas Sporta federāciju padome” – slēdzot līgumus ar Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītajām sporta federācijām par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu un to izlietošanas kārtību, federācijām ne mazāk kā 30 procentu no saņemtajiem valsts budžeta līdzekļiem būs jānovirza bērnu un jauniešu sportam.

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde notiks trešdien, 9. februārī, plkst. 14.30, attālināti.  Sēdi vadīs izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI