DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Aprīlī darbu sāks Rīgas digitālā aģentūra

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 1. aprīļa darbu sāks Rīgas valstspilsētas pašvaldības aģentūra “Rīgas digitālā aģentūra”, tā 3. februārī lēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja. Jaunās aģentūras galvenais mērķis būs atbalstīt un veicināt pašvaldības digitālās transformācijas procesus, nodrošinot inovatīvus, kvalitatīvus un drošus informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumus. Gala lēmums par aģentūras izveidi vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

“Modernās pašvaldībās tehnoloģijām jākļūst par digitālās transformācijas dzinējspēku, lai pilsēta spētu piedāvāt kvalitatīvus un inovatīvus pakalpojumus saviem iedzīvotājiem. Plānojot šo reformu, Rīga guva pieredzi no Eiropas pilsētām, kas jau tagad ir digitālās izaugsmes līderi, – Helsinkiem, Barselonas un citām. Mūsu mērķis ir izveidot tādu Rīgas digitālo aģentūru, kas varētu vadīt viedo un uz nākotni vērsto risinājumu ieviešanu mūsu pilsētā,” – tā uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Jaunizveidotā aģentūra rūpēsies par datu pieejamību, drošību un efektīvu izmantošanu pašvaldības darbā un lēmumu pieņemšanā. Tiks ieviestas modernas pārvaldības metodes IKT projektu īstenošanā un veicināta augsti kvalificētu IT speciālistu piesaiste darbam Rīgas pašvaldībā. Aģentūrai tiks uzticēts attīstīt centralizētu un efektīvu IKT investīciju pārvaldību. Aģentūra strādās pie modernu, ērtu un lietotājiem draudzīgu Rīgas pašvaldības digitālo produktu un pašvaldības pakalpojumu pilnveides, tostarp turpinot e-pakalpojumu ieviešanu. Tās uzdevums būs arī iesaistīties pašvaldību koplietošanas IT risinājumu izstrādē un pilnveidot pašvaldības iepirkumu procesus, lai veicinātu piegādātāju konkurenci. Tāpat jaunās aģentūras pārziņā būs Rīgas pašvaldības darbinieku digitālo prasmju attīstīšana un iestāžu savstarpējās sadarbības uzlabošana.

Rīgas digitālā aģentūra tiek veidota, reorganizējot Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centru (ICT), lai nodrošinātu mūsdienīgu pašvaldības informācijas tehnoloģiju pārvaldību. Aģentūrā darbu turpinās līdzšinējie ICT darbinieki, kuriem tiek nodrošinātas iespējas apgūt jaunas prasmes un stiprināt kompetences.

Uz jaunās aģentūras direktora amatu tiks rīkots atklāts konkurss. Līdz konkursa noslēgumam direktora pienākumus pildīs Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra direktors Āris Dzērvāns.

ICT reorganizācijas rezultātā tiks izveidota arī Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju atbalsta nodaļa, kas no 1. maija turpinās nodrošināt ikdienas tehnisko atbalstu Rīgas domes deputātiem un centrālās administrācijas darbiniekiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI