DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sociālo un darba lietu komisija: pret ļaunprātību ārstniecībā jābūt “nulles tolerancei”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pret ārstniecības personu ļaunprātīgu rīcību ārstniecības procesā ir jābūt “nulles tolerancei”, trešdien, 26.janvārī, spriežot par ārstniecības personu darbības pārkāpumiem, profesionālo ētiku un ar to saistītajiem sertifikācijas aspektiem, uzsvēra Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti.

Būtiski, lai pacients ārsta kabinetā justos droši. Par ļaunprātīgu rīcību ir jāsaņem taisnīgs sods, pauž komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Deputāti sēdē pārsprieda arī darba devēja atbildību, nodarbinot personas, kurām ir apturēts ārstniecības personas sertifikāts, un rosināja radīt sistēmu, kas darba devējus informētu par gadījumiem, kad tiek mainītas personas tiesības strādāt vai ieņemt noteiktu amatu.

Deputātiem pārrunājot pacientu tiesību pārstāvēšanu un drošības stiprināšanu, Latvijas Jauno Ārstu asociācijas pārstāvis akcentēja, ka pašlaik Latvijā trūkst skaidra pacientu atbalsta sistēma, kurā pacienti varētu vērsties ar jautājumiem vai ziņot par iespējamiem pārkāpumiem.

Sēdes dalībnieki pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar iespēju reaģēt gadījumos, kad ārstniecības personas izplata viltus informāciju, tostarp akcentēja nepieciešamību veikt grozījumus normatīvajos aktos.

Sociālo un darba lietu komisija pie diskusijas par ārstniecības personu darbības pārkāpumiem savā darba kārtībā atgriezīsies pēc aptuveni diviem mēnešiem, kad būs iespējams pārspriest jau konkrētākas nepieciešamās likumdošanas izmaiņas, informēja A.Skride.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI