Jaunajiem speciālistiem 6 stundu laikā būs jāizpilda darba uzdevumu “Virtuve bez atkritumiem”. Uzdevumā ietilpst trīs dažādu veidu ēdienu pagatavošana – siltās uzkodas, pamatēdiens un deserts. Uzdevumā būs noteiktas obligātās ēdiena gatavošanā iekļaujamās sastāvdaļas, bet dažas no sastāvdaļām konkursanti varēs izvēlēties paši. Produktu apjoms jāpielāgo uzdevuma aprakstā noteiktajam porciju skaitam, kā paredz arī darba uzdevuma tēma. Dalībnieki nedrīkst izmantot pusfabrikātus, vienreizlietojamos plastmasas traukus, savukārt plastmasas pārtikas plēves un vakuuma maisu nepieciešamība ēdiena pagatavošanā ir jāpamato, un tie jāizmanto pēc iespējas mazāk. Viens no pusfinālu uzdevumiem ir arī “aklā degustēšana”, kurā konkursantam jāatpazīst Latvijas produktu garšas. Degustācijā ir iekļauti 10 garšu paraugi. Uzdevuma izpildi vērtēs trīs nozaru eksperti.
25. janvārī startēs Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma, Jelgavas Amatu vidusskolas, Ventspils tehnikuma un Ogres tehnikuma audzēkņi. Savukārt 26. janvārī ēdienu gatavošanā sevi pierādīs jaunieši no Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas, Rēzeknes tehnikuma, Smiltenes tehnikuma, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.
Konkursā produktus un izejvielas nodrošina SIA “Lietas MD” Augļu serviss, savukārt Paulig Latvia sniedz iespēju izmantot Santa Maria produktus.
Aktuālā informācija un rezultāti tiks publicēti Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas jaunumu sadaļā, Facebook lapā, kā arī SkillsLatvia Facebook lapā. Pusfināla norisi “zaļajā režīmā” organizē VIAA, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības noteikumus un piesardzības pasākumus.
Pusfinālu norisi finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.