DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

T. Linkaits ar Polijas infrastruktūras ministru pārrunā sadarbību ceļu un dzelzceļa tīkla attīstībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piektdien, 14. janvārī, Rīgā tikās ar Polijas infrastruktūras ministru Andžeju Adamčiku (Andrzej Adamczyk), lai pārrunātu abu valstu sadarbību transporta jomā, īpaši ceļu un dzelzceļa infrastruktūras attīstībā.

T. Linkaits Polijas ministru informēja par progresu reģiona un visas Eiropas Savienības lielākajā dzelzceļa projektā Rail Baltica, kas ļaus savienot Latviju un visu Baltiju ar Poliju un tālāk jau visu Eiropu. “Jaunā un modernā dzelzceļa infrastruktūra radīs kā satiksmes, tā arī reģionu attīstības iespējas,” pauda T. Linkaits, piebilstot, ka pēc dzelzceļa līnijas nodošanas ekspluatācijā no Rīgas uz Varšavu ar ērtu un modernu vilcienu varēs nokļūt piecu stundu laikā.

“Polija ir daļa no Rail Baltica, tādēļ ir svarīgi pārdomāti savienot jauno dzelzceļa līniju ar esošo Polijas dzelzceļa sistēmu un citiem šajā valstī no jauna topošajiem posmiem,” atzina ministrs. Latvija ir arī ieinteresēta padziļināt sadarbību un izzināt Polijas pieredzi dzelzceļa infrastruktūras pārvaldības jomā.

Ministri arī pārrunāja ceļu infrastruktūras attīstību reģionā un T. Linkaits Polijas ministru informēja par Latvijas valdības apstiprināto valsts galveno ceļu ilgtermiņā attīstības stratēģiju, kas paredz Rīgas apvedceļa pārveidi par ātrgaitas automaģistrāli un jau iesākto Ķekavas apvedceļa būvniecību.

Kopumā abi ministri bija vienisprātis, ka Polijas un Latvijas sadarbība dažādās transporta jomās ir konstruktīva, taču to noteikti ir iespējams paplašināt, gan runājot par ekspertu pieredzes pārņemšanu infrastruktūras attīstības projektos, gan investīciju piesaisti Latvijas ostām. T. Linkaits norādīja, ka Latvijas lielajās ostās tiek intensīvi attīstīti industriālie parki un Polijas uzņēmēji ir laipni gaidīti tajos veidot savus loģistikas centrus un rūpniecības uzņēmumus.

Sarunas laikā tika apspriesta sadarbība Eiropas līmenī un abu valstu darbu pie Eiropas Savienības Mobilitātes pakotnes regulējuma, kā arī efektīva transporta koridora attīstība Trīs jūru iniciatīvas kontekstā.  T.Linkaits īpaši akcentēja multimodalitātes aspektu, kā arī nepieciešamos priekšnoteikumus efektīvas, drošas, videi draudzīgas un ekonomiski izdevīgas integrētas transporta sistēmas radīšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI