DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija, Eiropas Komisijas pārstāvniecība un Eiropas Parlamenta birojs Latvijā vienojas par sadarbību Eiropas Savienības jautājumu komunikācijā 2022. gadā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 8. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele Ārlietu ministrijā parakstīja ikgadējo deklarāciju par sadarbību Eiropas Savienības jautājumu komunikācijā 2022. gadā. Šis ir jau septītais gads, kad deklarācija tiek parakstīta.

2022. gads Eiropas Savienībā būs nozīmīgs ar vairākām Eiropas Komisijas politiku iniciatīvām, kas iezīmētas Eiropas Komisijas 2021. gada 19. oktobrī publicētajā darba programmā 2022. gadam. Jaunie politikas mērķi ietver iniciatīvas sekojošās jomās: Eiropas zaļais kurss; Eiropa, kas atbilst digitālā laikmeta prasībām; ekonomika, kas darbojas cilvēku labā; spēcīgāka Eiropa pasaulē; eiropiešu dzīvesveida aizsardzība; jauns impulss Eiropas demokrātijai.

2022. gadā Eiropas Komisijas pārstāvniecība, Eiropas Parlamenta birojs Latvijā un Ārlietu ministrija kopā ar sadarbības partneriem rīkos virkni pasākumu par Eiropas Savienības politikas aktualitātēm. Pasākumu plānā īpaša uzmanība tiks pievērsta reģioniem. Pavasarī un rudenī norisināsies divi tradicionālie Eiropas Savienības informācijas sniedzēju forumi. Tāpat iecerēta Eiropas dienas pasākumu programma maijā, dalība ikgadējā akcijā “Atpakaļ uz skolu”, diskusijas reģionos, kā arī turpināsies informatīvās kampaņas un sarunas saistībā ar Konferenci par Eiropas nākotni.

Eiropas Komisija 2022. gadu pasludinājusi par Eiropas Jaunatnes gadu. Ar mērķi veicināt vairāk un labākas nākotnes iespējas jauniešiem, tiek plānoti pasākumi Eiropas Jaunatnes gada atbalstam Latvijā, tostarp Eiropas dienai veltītie pasākumi Rīgā un reģionos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI