DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dace Rukšāne-Ščipčinska: pārdomātas kultūrpolitikas pamatnostādnes ir priekšnosacījums talantu attīstībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Lai mēs kā valsts spētu radīt labvēlīgu vidi kultūras talantu attīstībai, svarīgs priekšnosacījums ir pārdomātas kultūrpolitikas pamatnostādnes. Izvirzītie mērķi nākamajam plānošanas periodam ir apjomīgi un ambiciozi. Būtiski, lai to īstenošanai pietiktu kapacitātes,” trešdien, 24.novembrī, pēc Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdes sacīja komisijas priekšsēdētāja biedre Dace Rukšāne-Ščipčinska.

Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Zariņš iepazīstināja komisiju ar Valsts kultūrpolitikas pamatnostādņu 2021.-2027.gadam izstrādes gaitu, mērķi un prioritātēm.

Nākamajā plānošanas periodā izvirzītas piecas galvenās prioritātes: sabiedrībai pieejams kultūras piedāvājums; aktīva sabiedrības līdzdalība kultūras procesos; kultūras mantojuma ilgtspējīga saglabāšana un izmantošana; kultūras un radošo nozaru ilgtspējīga attīstība; talantu ataudze un kultūras darbinieku profesionālā izaugsme.

“Būtiski, lai kultūras jomas darbinieki – bibliotekāri, arhivāri, muzejnieki – varētu pilnveidot savas zināšanas un justies novērtēti. Ne mazāk svarīga ir kultūras pieejamības nodrošināšana katram Latvijas iedzīvotājam, kā arī līdzsvars starp kultūras tradīcijām un mūsdienu kultūru,” sacīja D.Rukšāne-Ščipčinska, īpaši izceļot nepieciešamību veicināt sabiedrības izpratni par laikmetīgo mākslu.

Deputāti sēdē sprieda arī par Vēsturisko zemju likuma un tā rīcības plāna iedzīvināšanu un tam paredzēto praktisko atbalstu, Valsts kultūrkapitāla fonda darbību, kā arī atbalstu bibliotēkām un jaunajiem talantiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI