DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

Turpmāk saņem speciālo atļauju (licenci) darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām vai f-gāzēm TIKAI ELEKTRONISKI

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts vides dienestam (VVD) jauns e-pakalpojums! Turpmāk iesniegumu speciālās atļaujas (licences) saņemšanai darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām vai fluorētām siltumnīcefekta gāzēm (F-gāzēm) fiziskai vai juridiskai personai jāiesniedz tikai elektroniski VVD e-pakalpojumu portālā.

Speciālo atļauju (licenci) darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām (OSNV) vai F-gāzēm ir jāsaņem komersantiem, kas veic OSNV vai F-gāzes saturošu stacionāru aukstumiekārtu, gaisa kondicionēšanas, siltumsūkņu un ugunsdrošības sistēmu uzstādīšanu, apkopi, remontu, demontāžu un citas darbības.

Latvijā šogad VVD izsniedzis 30 licences. Kopumā Latvijā ir 191 komersants, kas saņēmis speciālo atļauju (licenci) darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām vai f-gāzēm.

Saņem VVD šo e-pakalpojumu ērti un ātri:

  1. autentificējies Valsts vides dienesta e-pakalpojumu portālā;
  2. izveido iesniegumu un iesniedz to Valsts vides dienestam;
  3. VVD izvērtē iesniegumā sniegto informāciju un pieņem lēmumu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu (elektroniska saziņa).

VVD klientu ērtībām ir izveidojis e-pakalpojuma lietošanas instrukciju, kas pieejama gan e-pakalpojumā, gan VVD tīmekļa vietnē un sniegs papildus informāciju ērtākai e-pakalpojuma lietošanai.

Plašāka informācija par VVD e-pakalpojumiem pieejama VVD tīmekļa vietnē http://www.vvd.gov.lv/e-pakalpojumi/ .

Atgādinām, ka 01.11.2021. stājas spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 704 “Prasības darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām un fluorētām siltumnīcefekta gāzēm” un vienlaikus spēku zaudēja Ministru kabineta 12.07.2011. noteikumi Nr. 563 “Noteikumi par īpašiem ierobežojumiem un aizliegumiem attiecībā uz darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām un fluorētām siltumnīcefekta gāzēm”.  Speciālā atļauja (licence) darbībām ar ozona slāni noārdošām vielām vai f-gāzēm nepieciešama, lai mazinātu aukstuma aģentu ietekmi uz vidi, tas ir, samazinātu siltumnīcefektu un ozona slāņa noārdīšanos.

Papildus informācija:

F-gāzes ir mākslīgās gāzes, kas nenoārda ozona slāni, bet tām ir augsts globālās sasilšanas potenciāls, veicinot globālo siltumnīcefektu.  Siltumnīcefekta gāzu koncentrācijas palielināšanās atmosfērā ir galvenais iemesls globālajai sasilšanai, kuras rezultātā šobrīd mēs ciešam no klimata pārmaiņām.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI