DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija uz aizdomu pamata par laupīšanu Ventspilī aiztur sievieti un vīrieti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar, 26.oktobrī ap pulksten 15.20 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Ventspilī, Pārventā pie autobusu pieturas vīrietis un sieviete, pielietojot vardarbību, ventspilniecei nolaupīja mobilo telefonu. Cietusī ar gūtajiem miesas bojājumiem – deguna sasitumu – vērsusies medicīnas iestādē.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas noskaidroja iespējamās vainīgās personas un šodien, 27.oktobrī, viņas aizturēja. Abi aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un vīrietis bija meklēšanā citā kriminālprocesā par mantiska rakstura noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Rīgā. Abi aizturētie nav vietējie Ventspils iedzīvotāji.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu par  svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana). Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI