DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1
1
1

Eiropas Zāļu aģentūra uzsāk vērtēt Covid-19 vakcīnas Comirnaty lietošanu bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zāļu valsts aģentūra informē, ka Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ir uzsākusi vērtēt uzņēmuma BioNTech/Pfizer iesniegto pieteikumu par Covid-19 vakcīnas Comirnaty lietošanas paplašināšanu, ietverot arī bērnus vecumā no 5 līdz 11 gadiem.

Comirnaty ir Covid-19 novēršanai paredzēta vakcīna, kas pašlaik jau ir apstiprināta lietošanai bērniem no 12 gadu vecuma un pieaugušajiem.

Šī vakcīna satur par ziņneša RNS (mRNS) dēvēto molekulu, kurā ir instrukcijas pīķa proteīna veidošanai. Pīķa proteīns dabā sastopams uz Covid-19 izraisošā vīrusa SARS-CoV-2 virsmas. Šī vakcīna iedarbojas, sagatavojot organismu aizsardzībai pret SARS-CoV-2 vīrusu.

Lai pieņemtu lēmumu par Comirnaty lietošanas paplašināšanu, EZA Zāļu reģistrācijas komiteja izvērtēs par vakcīnu pieejamos datus, tostarp rezultātus no pašreiz notiekošā klīniskā pētījuma, kurā piedalās bērni vecumā no 5 līdz 11 gadiem. Zāļu reģistrācijas komitejas slēdziens tiks pārsūtīts Eiropas Komisijai, kura pieņems gala lēmumu par reģistrāciju, kas būs spēkā visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

EZA ziņos par savas vērtēšanas iznākumu, kurš gaidāms pāris mēnešu laikā, ja nebūs nepieciešama papildu informācija no vakcīnu ražotāja.

EZA komitejās un darba grupās piedalās arī Latvijas Zāļu valsts aģentūras eksperti.

Comirnaty pirmo reizi Eiropas Savienībā tika reģistrēta 2020. gada decembrī.

Plašāka informācija par šo vakcīnu latviešu valodā pieejama lietošanas instrukcijā, ko ikviens var aplūkot Zāļu reģistrā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI