DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Jaunās Teikas apkaime ir inovāciju centrs ar ievērojamu pienesumu Rīgas un visas valsts tautsaimniecībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts prezidents Egils Levits apmeklē SIA “Mikrotīkls”

Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi šodien apmeklēja inovāciju kustību “VEFRESH”, lai diskutētu par zinātnes, pētniecības un inovāciju nozīmi tautsaimniecībā, kā arī izglītības un talantu piesaistes aktuālajiem jautājumiem.

Kā norādīja Valsts prezidents, Jaunās Teikas apkaime ir inovāciju centrs ar ievērojamu pienesumu Rīgas un visas valsts tautsaimniecībā. Šī apkaime, kur atrodas ievērojama daļa lielāko informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) uzņēmumu, divu kvadrātkilometru rādiusā rada 42 % no Latvijas IKT produkcijas apgrozījuma.

Valsts prezidents Egils Levits vizītes laikā iepazinās ar inovāciju kustības “VEFRESH” līdz šim paveikto uzņēmumu un apkaimes attīstībā. Ar uzņēmējiem un apkaimes aktīvajiem cilvēkiem tika spriests par viņu redzējumu uz jomas attīstību un iespaidu uz kvalitatīvu pārmaiņu procesu: “Mēs varam caur jūsu darbību ieraudzīt pārmaiņu dziļumu. Savienojot vienā attīstības ķēdē izglītību, zinātni, inovācijas, kas tiek pārnestas uz ekonomiku, tiek panākts jauns labklājības līmenis un arī pozitīvs iespaids uz apkārtējo vidi,” sacīja Valsts prezidents.

“Rīga pieredzēja strauju izaugsmi pirms Pirmā pasaules kara, kad ar tolaik modernām tehnoloģijām tika panākts būtisks progress. Šobrīd norit līdzīgs process, kad mūsdienu tehnoloģijas rada jaunu attīstības lēcienu ekonomikā un arī dzīves kvalitātē,” atzīmēja Valsts prezidents.

Tikšanās laikā “VEFRESH” pārstāvji pastāstīja par savu darbību inovatīvas un videi draudzīgas pilsētvides veidošanā un inovatīvu ideju testēšanā, tai skaitā pilsētas mobilitātes inkubatora programmas ietvaros.

Sarunā tika pārrunātas investīciju piesaistes iespējas un projekti, kā arī IKT nozares tālākas izaugsmes iespējas un kavēkļi. Liela uzmanība tika pievērsta jauniešu un skolotāju izglītošanai par IKT jautājumiem. Tika spriests par nepieciešamību pēc viedpilsētas stratēģijas un Rīgas tehnoloģiju inkubatora.

Uzņēmuma “Mikrotīkls” telpās uz sarunu ar Valsts prezidentu bija ieradusies “VEFRESH” apkaimes uzņēmumu un organizāciju pārstāvji no “Latvijas Mobilais Telefons”, “Accenture Baltijā”, “Mikrotik”, A/S “Pillar”, “Jaunā Teika”, IT Izglītības fonda, Elektronikas un Datorzinātņu institūta, kā arī Ziemeļrīgas kultūras apvienības, “TietoEVRY”, “Galio”, “Bonava”. VEF apkaime vēsturiski ir bijusi valsts tehnoloģiju inovāciju mājvieta un nozīmīgs ekonomikas vilcējspēks. Likumsakarīgi, ka tieši šeit 100 gadu pēc savulaik lielākā Latvijas tehnoloģiju uzņēmuma VEF dibināšanas koncentrējušies uzņēmumi, kas ir Latvijas 21. gadsimta tehnoloģiju līderi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI