DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere un Polijas parlamenta vicespīkere pārrunā kopīgo uzdevumu nosargāt ES ārējo robežu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētājas biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere, Polijas parlamentā (Sejmā) tiekoties ar tā vicespīkeri Malgožatu Kidavu-Bloņsku (Małgorzata Kidawa-Błońska), pārrunāja kopīgo uzdevumu nosargāt Eiropas Savienības ārējo robežu, sevišķi ņemot vērā aktuālo situāciju Baltkrievijas pierobežā.

Puses bija vienisprātis, ka atrodamies hibrīdkara apstākļos, kuros Aleksandra Lukašenko režīms reaģē uz mūsu valstu atbalstu opozīcijai.

Kā atzīmēja M.Kidava-Bloņska, ir būtiski, ka runājam vienā balsī, jo, kamēr esam vienoti, mūsu viedoklis būs spēcīgāks un diplomātiskie soļi – veiksmīgāki centienos atturēt A.Lukašenko režīmu, kas pašlaik meklē Eiropas Savienības vājākos posmus.

I.Lībiņa-Egnere, atsaucoties uz Eiropas Padomes rezolūciju par Baltkrievijas migrantiem un patvēruma meklētājiem, uzsvēra, ka ir pieņemts lēmums sekot līdzi notiekošajam Baltkrievijā, no uzmanības loka neļaujot pazust jautājumam par politiskajiem procesiem. Puses bija vienisprātis, ka notiekošais Baltkrievijā nav iespējams bez slēptas Krievijas iesaistes.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pateicās Polijai par atbalstu “Baltija+” grupai Eiropas Padomes ietvaros, kas izveidota ar mērķi atgādināt EPPA un tās locekļiem par organizācijas pamatprincipiem, aizstāvēt Krievijas īstenotās Krimas aneksijas neatzīšanas politiku, kā arī regulāri nosodīt Krievijas militāro okupāciju Austrumukrainā, daļā Gruzijas un Moldovas.

Pārrunājot Latvijas un Polijas divpusējā dialoga stiprināšanu, I.Lībiņa-Egnere un Polijas parlamenta vicespīkere uzsvēra parlamentāro sadarbības grupu nozīmi. Parlamentārietes akcentēja, ka mūsu sadarbība balstās kopīgā vēsturiskajā pieredzē, un šobrīd mūs vieno līdzīgi izaicinājumi.

Pārspriežot kopīgās Latvijas un Polijas sadarbības platformas, I.Lībiņa-Egnere atzīmēja veiksmīgo sadarbību Trīs jūru iniciatīvas formātā un atzīmēja gatavošanos nākamā gada vasarā Rīgā plānotajam samitam.

Trīs jūru iniciatīva ir ekonomiskās sadarbības platforma, kurā piedalās 12 Eiropas Savienības valstis, kuras ģeogrāfiski atrodas reģionā starp Baltijas, Adrijas un Melno jūru – Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija un Ungārija.

I.Lībiņa-Egnere līdz 6.oktobrim uzturas Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur piedalās Varšavas drošības forumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI