DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Toms Grēviņš un Kaspars Ozoliņš palīdzēs skolēniem iepazīt zinātnieka profesiju “ZINĀTNE.ZOOMED.IN 2” sarunās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izglītības un zinātnes ministrija no 7. līdz 29. oktobrim  aicina 9. - 12. klašu skolēnus tiešsaistes sarunās iepazīties ar 20 Latvijas zinātniekiem un zinātniecēm, atklājot dažādu zinātnes nozaru un pētniecības aizraujošo dabu. 

Sarunas vadīs TV erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” ilggadējie vadītāji Toms Grēviņš vai  Kaspars Ozoliņš, un tās notiks plkst. 13.00-13.40 un 14.30-15.10 šādos oktobra datumos: 7.-8.10,  12.-15.10., 26.-29.10.  Sarunām varēs sekot līdzi arī tiešraidē @ZinatneLatvijai Facebook lapā.

ZINĀTNE.ZOOMED.IN norises laiki, zinātnieku un tēmu saraksts publicēts šeit.

Projekts ZINĀTNE.ZOOMED.IN jeb ZINĀTNE.PIETUVINĀTA tāpat kā pavasarī notiks tiešsaistē Zoom platformā, bet šoreiz iespēja tikties ar zinātniekiem būs arī  9. un 10. klašu skolēniem - lai ieskats zinātnes pasaulē viņiem palīdzētu vidusskolas mācību programmas vai zinātniskās pētniecības darba (ZPD) tēmas izvēlē. Skolēni varēs uzzināt, kas ir zinātne un cik daudzveidīgi un atšķirīgi ir pētījumi dažādās zinātnes nozarēs; kur strādā zinātnieki un kādas prasmes viņiem nepieciešamas; kā izvēlēties savu zinātnes vai studiju nozari; kāpēc valstij un sabiedrībai nepieciešama zinātne?

Plašāka informācija pielikumā un IZM tīmekļvietnē: https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/toms-grevins-un-kaspars-ozolins-palidzes-skoleniem-iepazit-zinatnieka-profesiju-zinatnezoomedin-2-sarunas

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI