DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Rīgā veidos sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība ir ļāvusi Labklājības ministrijai novirzīt daļu finansējuma, kas paredzēts infrastruktūras attīstībai deinstitucionalizācijas (DI) plānu īstenošanai, jaunam pasākumam Rīgas pašvaldībā. Miljons 300 tūkstoši eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta naudas, kā arī tikpat daudz Rīgas pilsētas līdzekļu paredzēts izlietot, lai izveidotu grupu dzīvokļus 16 cilvēkiem un dienas aprūpes centru 25 cilvēkiem ar smagiem garīga rakstura traucējumiem.

Šādas izmaiņas DI infrastruktūras attīstībai paredzētās naudas izmantošanā paredz otrdien, 28. septembrī valdības sēdē pieņemtais lēmums kopā ar informatīvo ziņojumu "Par Kohēzijas politikas Eiropas Savienības fondu investīciju aktualitātēm”.

“Vēlos pateikt paldies Finanšu ministram Jānis Reiram, Labklājības ministrijas kolēģiem un Rīgas Domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājam Viesturam Kleinbergam par labo sadarbību šī svarīgā projekta virzībā”, par lemto gandarīts bija labklājības ministrs Gatis Eglītis.

Līdz šim Rīgas pašvaldība nepiedalījās  ES fondu atbalstīto  DI projektu īstenošanā. Tomēr Rīgā ir vislielākā personu ar garīga rakstura traucējumiem koncentrācija un nepietiekams grupu dzīvokļu un dienas aprūpes centru nodrošinājums.

Iecerētā finansējuma piešķiršana jauno pakalpojumu izveidei ir plānota kā izmēģinājuma projekts, lai ar inovatīviem risinājumiem izveidotu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūru un dažādotu atbalstu cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, kuriem irļoti smaga invaliditāte. Šāds atbalsts palīdzēs šiem cilvēkiem dzīvot sabiedrībā, nenonākot ilgstošas aprūpes institūcijās.

Līdz 2021. gada beigām Labklājības ministrija izstrādās noteikumus par jaunā pasākuma īstenošanu un iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā, kā arī virzīs apstiprināšanai ES fondu uzraudzības komitejā projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI