DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Sarunu festivālā Lampa diskutēs par Rīgas virzību uz klimatneitralitāti un klimatnoturību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 2021. gada 20. augustā, Cēsīs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Finanšu ministriju un EEZ un Norvēģijas grantu atbalstu piedalīsies sarunu festivāla “Lampa” diskusijā “RĪGA – klimatnotuRĪGA?”.

Rīga, pievienojoties Parīzes deklarācijai*, ir apņēmusies kļūt par pirmo klimatneitrālo pilsētu Baltijas valstīs un būt starp pirmajām 100 klimata ziņā neitrālajām pilsētām Eiropā. Tādēļ pilsētai tuvākajā nākotnē ir daudz izaicinājumu, ņemot vērā, ka Rīgā kā Latvijas galvaspilsētā un tai pieguļošajā teritorijā dzīvo gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju, turklāt saistībā ar transportlīdzekļu un ražošanas uzņēmumu īpatsvaru, tieši Rīgā rodas visvairāk siltumnīcefekta gāzu emisijas enerģētikas un transporta sektoros.

Sarunas laikā diskusijas dalībnieki centīsies atbildēt uz jautājumu, vai Rīgai izdosies kļūt klimatneitrālai un klimatnoturīgai? Un ko Rīga darīs, lai šos mērķus sasniegtu? Tāpat tiks diskutēts par iespējām un izaicinājumiem ambiciozas klimata politikas īstenošanai vietējā līmenī, jo tieši pašvaldību iniciatīvas un aktīvas rīcības klimata pārmaiņu mazināšanā un pielāgošanās tām var būtiski veicināt Latvijas klimata mērķu sasniegšanu līdz 2050. gadam.

Sarunas laikā ikviens tiks rosināts izmantot iespēju “pielikt roku” klimatneitralitātes sasniegšanas un klimatnoturīguma veicināšanā, būt pilsoniski aktīviem un justies iedrošinātiem jautāt saviem pilsētu vadītājiem: “kad mana pilsēta plāno kļūt klimatneitrāla?” un “vai mana pilsēta būs klimatnoturīga?”.

Diskusijā piedalīsies VARAM Klimata pārmaiņu departamenta direktora p.i. Raimonds Kašs, Rīgas Domes deputāte, Klimatneitralitātes darba grupas vadītāja Selīna Vancāne,  Rīgas Domes Pilsētas attīstības departamenta Stratēģiskās vadības pārvaldes vadītājs Guntars Ruskuls, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece vides aizsardzības jautājumos Sandra Bērziņa, Apvienības “Pilsēta cilvēkiem” valdes loceklis Oto Ozols.

Aicinām visus interesentus apmeklēt diskusiju klātienē vai arī skatīties to tiešraidē!
Plašāka informācija par festivāla norisi: 
www.festivalslampa.lv

*https://cdn.paris.fr/paris/2020/12/16/f9db8ca681fcdbc5fc7530e6bae65f72.pdf

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI