DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Topošie Valsts robežsardzes virsnieki piedalījās praktiskajās nodarbībās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šī gada 28.jūnija līdz 23.jūlijam topošie Valsts robežsardzes virsnieki, t.i. Valsts robežsardzes koledžas pilna laika studiju 1.kursa studējošie, piedalījās Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas īstenotajās praktiskajās nodarbībās „Vasaras lauka nometne”.

Praktiskās nodarbības „Vasaras lauka nometne” tika iekļautas Valsts robežsardzes koledžas pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā “Robežapsardze” ar mērķi sagatavot studējošos taktiski un operatīvi reaģēt krīzes situācijās un piedalīties kaujas operācijās kara laikā, nodrošināt studiju procesā militāro zināšanu, prasmju un iemaņu apguvi, kas nepieciešamas karavīra pamatpienākumu veikšanai, nodrošinot savietojamību ar Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Nodarbības norisinājās Ādažu militārajā poligonā un tika īstenotas ar Nacionālo bruņoto spēku un Nacionālās aizsardzības akadēmijas atbalstu. Nodarbību laikā studējošie veica lauka taktiskos un šaušanas vingrinājumus ar triecienšauteni G-36, kā arī apguva praktiskās militārās iemaņas.

Par teicamu doto uzdevumu izpildi apbalvoti Valsts robežsardzes koledžas Militārās un fiziskās sagatavošanas priekšmetu katedras asistents kapteinis Oļegs Ignatjevs (grupas vecākais) un Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās izglītības dienesta Trešās mācību rotas kadets seržants Vjačeslavs Kruglovs ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas goda zīmi jeb ,,coin’’.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI