DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Pagarina Salacgrīvas Zvejnieku parka atjaunošanas darbu veikšanas termiņu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

22. jūnijā Ministru kabinets pieņēma lēmumu pagarināt ar Kultūras ministrijas piesaistīto Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu īstenotā Carnikavas novada domes projekta “Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojumu izveidē un attīstībā – “Saviļņojošā Vidzeme”” (“Saviļņojošā Vidzeme”) termiņu.

Termiņa pagarinājums nepieciešams, lai projekta ietvaros būtu iespējams sekmīgi pabeigt Salacgrīvas Zvejnieku parka atjaunošanas darbus.  Būvniecība ieilgusi, jo, atsedzot Salacgrīvas estrādes tribīņu kāpņu pakāpienus, tika konstatēts, ka dzelzsbetona paneļu virsma, no kā sastāv pakāpienu konstrukcijas, ir daļēji bojāta un atbilstoši projektētāju vērtējumam zaudējusi savu nestspēju. Atjaunošanas un būvniecības darbus visos projekta “Saviļņojošā Vidzeme” objektos bija paredzēts noslēgt līdz š. g. 27. jūnijam. Būvniecības valsts kontroles birojs apturējis būvdarbus Salacgrīvas Zvejnieku parka estrādes tribīņu kāpņu pakāpienu daļā, līdz tiek rasts to stiprināšanas risinājums, tāpēc projekta ieviešanas termiņš pagarināts līdz 2021. gada 21. decembrim.

Projekta gaitā, pārbūvējot Salacgrīvas Zvejnieku parka estrādi, atjaunotas skatītāju sēdvietas, uzlabota vides pieejamība, uzlabota estrādes fasāde. Pārbūvējot estrādes iekštelpas un papildinot tās ar pārbīdāmu sienu, dažādota to izmantošana – radītas māksliniekiem, kolektīviem piemērotas ģērbtuves, iespēja pārveidot telpu par izstāžu zāli vai semināru telpu.

Projekta “Saviļņojošā Vidzeme” ietvaros Carnikavas novada dome sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību, Salacgrīvas novada domi un Saulkrastu novada domi ar ERAF līdzfinansējumu veic ieguldījumus vēl trijos kultūras un dabas mantojuma objektos – Carnikavas ciemā, Saulkrastu Neibādes parkā, Skultes pludmalē. Projekta mērķis ir izcelt Vidzemes piekrastes unikalitāti, bagāto nemateriālo kultūras mantojumu, veidot jaunus kultūras un tūrisma pakalpojumus, attīstot tiem nepieciešamo infrastruktūru.

Carnikavā veikta Carnikavas Novadpētniecības centra paplašināšana, izbūvējot klēts ēku un nojumi ekspozīcijas izvietošanai, kā arī izbūvēts Svētku laukums, apgaismots gājēju un velosipēdistu celiņš pa Gaujas aizsargdambi jeb Gaujas promenāde un gājēju tiltiņš uz Carnikavas Novadpētniecības centru.

Saulkrastu Neibādes parkā veikta estrādes vienkāršota atjaunošana un parka labiekārtošana – izbūvēti celiņi, uzstādīti soli, izbūvētas labierīcības, labiekārtota teritorija brīvā laika pavadīšanai un kultūras pasākumu norisei.

Skultes pludmalē izveidota informatīvi izglītojoša taka no “Vārzu” publiskās peldvietas līdz Lauču dižakmenim, uzstādīti informatīvi stendi, labiekārtota pludmale, izveidojot sauļošanās, sporta un bērnu rotaļu zonas, izvietotas norādes, soliņi, atkritumu konteineri, uzstādītas saliekamas koka laipas piekļuvei pludmalei. Veikta operatīvā transporta nobrauktuves izbūve, izveidota būve glābšanas postenim, tūrisma informācijas punktam un inventāra nomai, labierīcības, stacionāras pārģērbšanās kabīnes un velo novietnes.

Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 5.5.1.specifiskā atbalsta mērķa „Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus” ietvaros īstenotā projekta “Saviļņojošā Vidzeme” kopējās izmaksas ir 3 951 320,90 eiro, no tām 2 532 468,00 eiro ir ERAF finansējums, savukārt 1 418 852,90 eiro ir valsts un pašvaldību finansējums.

Vairāk informācijas par SAM 5.5.1. ietvaros atjaunotajiem kultūras un dabas mantojuma objektiem www.atrastalatvija.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI