DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Jaunajā Mežvidu kokaudzētavā jau aug meža koku stādi nākamajam gadam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības “LVM Sēklas un stādi” šajā pavasarī atklātajā jaunajā kokaudzētavā “Mežvidi” uzsākta ražošana piecās jaunbūvētajās siltumnīcās. Jau nākamā gada pavasarī plānots pārdot pirmos Mežvidu kokaudzētavā izaudzētos priedes ietvarstādus 3.2 miljonu apjomā, bet pilnu ražošanas jaudu – 15 miljonus stādu ik gadu - Mežvidu kokaudzētava sasniegs 2026. gadā.

“Jaunajā Mežvidu kokaudzētavā aktīvi sēšanas darbi rit jau kopš marta nogales. Pirmie pavasara priedes sējumi jau sadīguši un uzauguši, lai tos varētu izvest laukā tālākai audzēšanai. Kamēr stādu šķirošanas un uzglabāšanas kompleksa būvniecība vēl nav uzsākta, vienā no siltumnīcām  izvietota sēšanas līnija. Šobrīd uzsākta jau otrās aprites sēja, kur tiek sēta egle,” stāsta “LVM Sēklas un stādi” ražošanas izpilddirektore Laima Zvejniece.

2022. gada pavasarī plānots pārdot pirmos Mežvidu kokaudzētavā izaudzētos priedes ietvarstādus 3.2 miljonu apjomā, savukārt 2023. gadā plānots pārdot 9.6 miljonus priedes un egles ietvarstādu.

Stādi no Mežvidiem tiks realizēti visplašākajam klientu lokam: gan LVM vajadzībām, lai atjaunotu valsts mežus, gan privāto mežu apsaimniekotājiem Latvijā un ārvalstīs. Kokaudzētavā plānots audzēt priežu un egļu ietvarstādus, kas ir pieprasīti mežsaimniecībā – tos ir ērti stādīt ar rokām, izmantojot speciālus stādāmos stobrus, turklāt tie ir piemēroti arī mehanizētai stādīšanai, kas nākotnē ieņems aizvien nozīmīgāku vietu meža atjaunošanā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI