DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LLKA biedru pulkā uzņemts biškopības nozares kooperatīvs “Kurland Honey”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes sēdē vakar, 9.jūnijā, tika uzņemts jauns kooperatīvs “Kurland Honey”, kas pašreizējo LLKA biedru sastāvu papildināja ar līdz šim LLKA nepārstāvētu nozari – biškopību un medus ražošanu.

Kooperatīvā sabiedrība “Kurland Honey” ir dibināta aizvadītā gada sākumā – 2020.gada 17.janvārī, apvienojoties septiņiem medus ražotājiem, ar mērķi eksportēt saražoto medu. Kooperatīvs šobrīd ir lokāls, jo tajā darbojas medus ražotāji no Auces un Saldus novadiem.

Kā pastāstīja kooperatīva “Kurland Honey” valdes priekšsēdētājs Artūrs Grudovskis, valdes sastāvā šobrīd darbojas visi biedri. Kooperatīvs ir atvērts jaunu biedru uzņemšanai, taču ar nosacījumu, ka medus kvalitātei ir jābūt augstai un līdzvērtīgai jau esošo biedru saražotajai produkcijai, lai to eksportējot, nevajadzētu saskarties ar papildus sarežģījumiem.

Kooperatīvs “Kurland Honey” ir jau trešais kooperatīvs, kurš šā gada pirmajā pusgadā tiek uzņemts LLKA. Pirms tam LLKA iestājās divi liellopu gaļas kooperatīvi – “GreenBeef.Lv” un “Latvijas Liellops”.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI