DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Daugavpils novadā izdevies novērst plaša mēroga mēģinājumu piesārņot vidi ar bīstamām ķīmiskām vielām un aizturēt vainīgo personu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pateicoties iedzīvotāju vērībai un operatīvai atbildīgo dienestu sadarbībai, Daugavpils novadā izdevies novērst plaša mēroga mēģinājumu piesārņot vidi ar bīstamām ķīmiskām vielām un aizturēt par pārkāpuma izdarīšanu aizdomās turēto personu.

Trešdien, 26. maijā, pārbaudot no iedzīvotājiem saņemto informāciju, Daugavpils novada Līksnas pagastā visas dienas laikā dažādās vietās AS “Latvijas valsts meži” un VAS “Latvijas dzelzceļš” piederošajās teritorijās tika konstatētas kopumā 30 mucas ar nezināmas izcelsmes ķīmiskām vielām, kuru kopējais apjoms ~ 5750 litri, kā arī no mucām vidē noplūdis piesārņojums.

Vizuāli novērtējot, mucās atradās naftas produktu saturoši atkritumi (atstrādāta eļļa), kā arī nezināmas izcelsmes oranžas krāsas viela. Daļa no mucām bija slēgta, kas neļāva vizuāli noteikt to saturu.  Paņemti grunts paraugi ķīmiskās vielas identificēšanai.

Operatīvi sadarbojoties Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālajai vides pārvaldei (VVD), Valsts policijai (VP), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) un Valsts meža dienestam, kā arī teritoriju īpašniekiem, notikuma vietā tika veikti neatliekamie pasākumi. Vidē konstatētās mucas un no tām noplūdušais piesārņojums tika savākts un nogādātas atkritumu apsaimniekotājam, pagaidu uzglabāšanai.

Veicot neatliekamos pasākumus, Līksnas pagastā Valsts policija aizturēja iespējamo pārkāpēju, kura automašīnā atradās vēl 18 mucas ar nezināmas izcelsmes vielu un kas veica nelikumīgu atkritumu pārvadāšanu, nesaņemot atbilstošu atļauju atkritumu pārvadāšanai. Aicinām iedzīvotājus ziņot, ja to rīcībā ir kāda papildus informācija par personām, kas iespējams ir iesaistītas šī pārkāpuma izdarīšanā. Informāciju lūdzam nosūtīt uz e-pastu okc@vvd.gov.lv vai sazināties, zvanot VVD vienotā zvanu centra tālruni 26338800 (24/7), kā arī ziņot VP, zvanot 65403311 vai 110.

VVD izsaka pateicību Daugavpils novada iedzīvotājiem, kas atbildīgajiem dienestiem sniedza informāciju par iespējamu vides piesārņošanu. Savlaicīgi saņemtā informācija šajā gadījumā ļāva ne tikai novērst liela mēroga vides piesārņojuma izplatīšanos, bet arī aizturēt pārkāpēju, kas veica atkritumu nelikumīgu pārvadāšanu. VP uzsāks kriminālprocesu lietas apstākļu noskaidrošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI