DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts Rīgas 57.pasta nodaļas klientiem atver speciālu sūtījumu izsniegšanas punktu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas 57.pasta nodaļas klientu ātrākai apkalpošanai un pasta nodaļas atslogošanai laikā, kad klientu apkalpošana klātienē Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu dēļ ir apgrūtināta, no 2021.gada 1.jūnija Latvijas Pasts šīs nodaļas klientiem sūtījumus izsniegs speciālā sūtījumu izsniegšanas punktā, kas atradīsies Maskavas ielā 250 k 2 netālu no 57.pasta nodaļas telpām Prūšu ielā 2. Jaunajā punktā plānota operatīva un ērta klientu apkalpošana, jo tas paredzēts tikai sūtījumu izsniegšanas funkciju nodrošināšanai, kas ierasti aizņem vien dažas minūtes. Ņemot vērā lielo sūtījumu apjomu, paralēli šīs teritorijas klienti turpinās saņemt sūtījumus arī pašā pasta nodaļā un pie tās izvietotajā pakomātā.

Laikā, kad noslogotākajās pasta nodaļās sūtījumu apjoms būtiski palielinājies, bet drošības prasību dēļ ir samazinātas klientu apkalpošanas iespējas klātienē, Latvijas Pasts meklē papildu risinājumus klientu ātrākai apkalpošanai un sūtījumu izsniegšanas iespēju dažādošanai. Viens no šādiem risinājumiem ir speciālu sūtījumu izsniegšanas punktu izveide, kurā tiek nodrošināta tikai šī viena funkcija, veicinot klientu operatīvu apkalpošanu un minimizējot nepieciešamību gaidīt savu kārtu ārpus nodaļas telpām.

Jaunajā sūtījumu izsniegšanas punktā Maskavas ielā 250 k 2 Rīgas 57.pasta nodaļas klienti varēs saņemt visa veida vienkāršos un ierakstītos sūtījumus, kas Latvijas Pastā būs pieņemti no 1.jūnija. Tā kā sūtījumu plūsma Rīgas 57.pasta nodaļā ir ļoti liela, vairākkārt pārsniedzot līdzšinējos vidējos apjomus, paralēli šīs teritorijas klienti turpinās saņemt sūtījumus arī pašā pasta nodaļā un pakomātā, kas izvietots pie nodaļas telpām tirdzniecības centrā Mego Prūšu ielā 2. Tādējādi pasta nodaļas klientiem tiks sniegtas daudzveidīgas sūtījumu saņemšanas iespējas, vienkāršojot un paātrinot izsniegšanas procesu.

Par sūtījumu saņemšanu jaunajā sūtījumu izsniegšanas punktā, pasta nodaļā vai sūtījumu izsniegšanas pakomātā klienti tiks informēti ar aicinājumiem, kas tiek nogādāti vai nu mobilās īsziņas veidā, ja uz sūtījuma norādīts korekts un funkcionējošs adresāta mobilā tālruņa numurs, vai drukāta aicinājuma veidā klientu pastkastītēs. Tāpēc aicinām klientus rūpīgi iepazīties ar aicinājuma tekstu, lai saprastu, vai sūtījums ir saņemams jaunajā sūtījumu izsniegšanas punktā, pasta nodaļā vai pakomātā.

57.pasta nodaļas sūtījumu izsniegšanas punkts strādās pirmdienās–piektdienās no plkst.7.30 līdz 21 un sestdienās no plkst.10 līdz 16. Sūtījumu izsniegšanas punkts, tāpat kā pasta nodaļa, būs aprīkots arī ar klientu plūsmas vadības sistēmu, kas regulē apmeklētāju kustību uz vietas un nodrošina iespēju pakalpojumiem pieteikties attālināti ar Latvijas Pasta mobilās lietotnes starpniecību.

Attālinātās pieteikšanās iespēja palīdz maksimāli ievērot drošības normas, lai nebūtu jāuzkavējas izsniegšanas punktā vai pasta nodaļā, un ļauj ierasties tieši uz sava pakalpojuma saņemšanu. Vairāk informācijas par attālināto pieteikšanos te

Kopš pagājušā gada Ziemassvētku perioda, kurā tradicionāli vērojams sūtījumu apjoma pieaugums un kurā tika sasniegts līdzšinējais sūtījumu izsniegšanas rekords vienā dienā – 42 000 vienību, sūtījumu skaits Latvijas Pastā nemitīgi turpinājis augt. Pašlaik vidēji darbdienā Latvijas Pasta nodaļās tiek izsniegti ap 50 000 sūtījumu.

Latvijas Pasts turpinās dažādot sūtījumu izsniegšanas iespējas un veidot gan sūtījumu izsniegšanas teltis, gan cita veida sūtījumu izsniegšanas punktus atkarībā no tehniskajām un saskaņošanas iespējām konkrētās teritorijās. Jau 17 pasta nodaļās vai to tuvumā izvietoti arī speciāli sūtījumu izsniegšanas pakomāti, mazinot nepieciešamību izmantot pasta nodaļu operatoru darbu vai uzkavēties pasta nodaļā, savukārt pie Rīgas 21.pasta nodaļas izvietota arī sūtījumu izsniegšanas telts.

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI