DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Pētījumā noskaidro, kas mudinātu iedzīvotājus ikdienas gaitām biežāk izmantot vilcienu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lielākā daļa jeb 68% Latvijas iedzīvotāju atbalsta Satiksmes ministrijas konceptu veidot dzelzceļu kā sabiedriskā transporta mugurkaulu, secināts “Eiropas dzelzceļa līnijas” veiktajā pētījumā par iedzīvotāju pārvietošanās paradumiem

Biežāk minētie iemesli koncepta atbalstam ir ērtā pārvietošanās, ko sniedz vilciens, ka tas ir ātrs transporta veids, kā arī to, ka vilciens ir videi draudzīgs transports.

Ātrums un izdevīgums minētas arī kā galvenās vilciena izmantošanas priekšrocības. Iedzīvotāji, kuri ar vilcienu pārvietojas vismaz reizi nedēļā, novērtē iespēju ātrāk nokļūt galamērķī (atzina 65% respondentu), tas ir lētāk un izdevīgāk nekā ar citu transporta veidu (61%) un biļeti var iegādāties ne tikai kasēs, bet arī pie konduktora vai lietotnē (47%).

Savukārt nozīmīgākās vēlmes attiecībā uz dzelzceļa stacijas infrastruktūru ir savienojumi ar citiem sabiedriskā transporta veidiem un ar biļetēm saistīti jautājumi - biļešu iegādes veidu daudzveidība, kašu darba laiks un vienotās biļetes. Iedzīvotājiem, kuri ar vilcienu pārvietojas reizi mēnesī vai retāk, kā arī tiem, kuri pašreiz vilcienu izmanto saviem brīvdienu braucieniem, svarīgi ir savienojumi ar citiem vilcieniem.

“Vilcienu satiksmi attīstot kā galveno pasažieru pārvadāšanas veidu, nepieciešami sistemātiski, saskaņoti pasākumi. Strādājam pie jaunu vilcienu iepirkumiem, ir uzsākts dzelzceļa staciju modernizācijas projekts, kas paredz paaugstinātu peronu izbūvi. Tiek veikti uzlabojumi, lai palielinātu braukšanas ātrumu. Ir izveidoti ekspreša reisi no Rīgas uz Cēsīm, Rēzekni un Daugavpili, ko pasažieri jau ir iecienījuši. Ar šīm pārmaiņām un jaunajiem elektrovilcieniem jau varēsim teikt, ka vilcienu satiksme Latvijā ir spērusi milzīgu soli ērta un mūsdienīga sabiedriskā transporta virzienā,” saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI