DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domes deputāts Olafs Pulks saņem Dzimumu līdztiesības balvu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: RD

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks par ieguldījumu sieviešu un vīriešu dzīves kvalitātes uzlabošanā jeb dzimumu līdztiesības nodrošināšanā  piektdien, 14. maijā, saņēma Dzimumu līdztiesības balvu.

Balvu un atzinības rakstu O. Pulkam pie Rātsnama pasniedza Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla vadītāja Ineta Ielīte, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

“Šīs balvas piešķiršana nozīmē, ka Jūsu aktīvo darbu sievietēm un vīriešiem draudzīgas infrastruktūras veidošanā Rīgā un atbalstu neaizsargātākajām sabiedrības grupām, īpaši senioriem, pamanījušas vairākas nevalstiskās organizācijas. Jūs esat paraugs, kā pašam un ģimenei iesaistīties sabiedrībai vērtīgā darbā un kā sadarboties ar nevalstiskajām organizācijām. Tāpat nozīmīgs ir ieguldījums iedzīvotāju mobilitātes veicināšanā un sniegtais atbalstu Eiropas tīkla, kura biedrs ir Rīgas aktīvo senioru alianse, European Federation of Older Persons Eiropas kongresam Rīgā,” uzsvēra Ielīte.

“Esmu ļoti saviļņots un aizkustināts, kā arī pateicīgs Rīgas aktīvo senioru aliansei, kas mani izvirzīja šai balvai. Jūtos pat nedaudz neērti, jo esmu tikai darījis darbu, kas man ir jādara. Noteikti turpināšu aktīvi strādāt un aicinu vīriešus aktīvāk iesaistīties nevalstisko organizāciju darbā,” norādīja O. Pulks.

Jau trešo reizi Latvijas Nevalstisko Sieviešu organizācijas sadarbības tīkls un Latvijas Pašvaldību savienība vērtēja pašvaldību politiķus, kuru darbs atbilst idejai -  veicināt sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtēt politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā. Kopā balva piešķirta 12 dažādu pašvaldību deputātēm un deputātiem.

Sieviešu sadarbības tīkla un Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam nominēt pašvaldību politiķes un politiķus Dzimumu līdztiesības balvai atsaucās dažādu jomu nevalstiskās organizācijas, izvirzot vietējos politiķus, kas ieguldījuši darbu un pašvaldības līdzekļus, lai mazinātu Covid-19 ietekmi, sniedzot palīdzību sievietēm un ģimenēm ar bērniem, nodrošinājuši atbalstu īpaši neaizsargātām grupām (cilvēkiem ar invaliditāti, jaunajām māmiņām, pirmspensijas un pensijas vecuma sievietēm, romiem u. c.), gādājuši par veselību, vardarbības mazināšanu pret sievietēm un bērniem, ģimenei draudzīgas infrastruktūras attīstību, sieviešu līdzdalību un pārstāvniecību sabiedrības dzīvē, darba un privātās dzīves līdzsvaru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI