DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

J. Vaivodu neatjauno ĀMD vadītāja amatā; iespējamie pārkāpumi nav saistīti ar darbu pašvaldībā 

Rīgas dome ir saņēmusi informāciju, ka process, kurā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis izmeklēšanu un kurā iesaistīts Rīgas pašvaldības amatpersona Jānis Vaivods, nav saistīts ar viņa darba pienākumu veikšanu. 

Pašvaldībai ir būtiski nodrošināt darba nepārtrauktību pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamentā (ĀMD), tādēļ jau pirmdien par departamenta pienākumu izpildītāju ar rīkojumu tika iecelta ĀMD Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes vadītāja Rudīte Reveliņa. 

Lai arī KNAB nav noteicis J. Vaivodam ierobežojumus attiecībā uz darbu Rīgas pašvaldībā, ĀMD direktora pienākumu izpildītāja amatā viņš atjaunots netiks. No KNAB informācijas secināms, ka kopumā J. Vaivodam ir tiesības turpināt darbu Rīgas pašvaldībā, Rīgas domes vadība par darba tiesisko attiecību statusu vēl lems. 

Ja ĀMD amatpersonu rīcībā būs konstatētas pretlikumīgas darbības, tad par tām būs jāatbild – tā ir nemainīga Rīgas domes priekšsēdētāja Viļņa Ķirša pozīcija. Nulles tolerance pret korupciju un pretlikumīgām darbībām no mēra puses attiecas uz ikvienu pašvaldības amatpersonu vai darbinieku. 

Rīgas domē un tās padotības iestādēs strādā kopā apmēram 27 tūkstoši cilvēku un katram jāspēj atbildēt par savām individuālām rīcībām, norāda V. Ķirsis. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI