DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izveido atlases komisiju Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amata konkursam 

Pirmdien, 8. aprīlī, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti nolēma izveidot Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amata atklāta konkursa atlases komisiju. 

Komisiju vadīs Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, tajā darbosies arī Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Miroslavs Kodis, Rīgas Apkaimju alianses valdes locekle Marta Kotello, Latvijas Būvniecības padomes priekšsēdētājs Artis Dzirkalis un eksperte bez balsstiesībām, Biedrības “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” valdes locekle Dace Helmane. 

Atlases process notiks divās kārtās. Pirmajā tiks vērtēti kandidātu pieteikumi un atlasīti ne vairāk kā desmit atbilstošāko, savukārt, otrajā kārtā būs kandidātu intervijas. Trešajā kārtā, ja par tādu vienosies komisija, notiks padziļināta kandidātu kompetenču novērtēšana, un tai tiks virzīti ne vairāk kā trīs pretendenti. 

No Ārtelpas un mobilitātes direktora amata kandidātiem tiks prasīta augstākā izglītība, valsts valodas zināšanas C līmenī un angļu valodas zināšanas B līmenī, trīs gadu darba pieredze iestādes vadītāja vai valdes locekļa amatā, vai šiem amatiem tieši padota vadības līmeņa amatā pēdējo desmit gadu laikā, vismaz trīs gadu pieredze infrastruktūras attīstības jomā un nevainojama reputācija.  

Papildus direktora amata kandidātam tiks izvirzītas šādas prasības: 

  • pieredze būtisku organizācijas pārmaiņu vadībā (strukturālu, funkcionālu, organizāciju apvienošana);
  • pieredze lielu investīciju projektu vadībā;
  • izpratne par sabiedriskā transporta kustības nodrošināšanu;
  • izpratne par publisko pārvaldi un darbu ar iepirkumiem;
  • izpratne par modernas pilsētvides attīstības principiem, kā arī drošu un iedzīvotājiem draudzīgu ielu attīstību;
  • pieredze kompetentu un augsti kvalificētu darbinieku piesaistē.  

Patlaban departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja ir Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI