DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīkos konkursu Rīgas pašvaldības ĀMD direktora amatam; veiks departamenta darbinieku rotāciju

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu un nepārtrauktu pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamenta (ĀMD) darbu, Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis uzdevis atstādināt līdzšinējo departamenta direktora pienākumu izpildītāju Jāni Vaivodu uz maksimālo likumā pieļaujamo laika termiņu – trīs mēnešiem, vienlaikus izsludinot atklātu konkursu uz departamenta direktora amatu. Tāpat plānots veikt departamenta  darbinieku rotāciju starp dažādām pašvaldības struktūrvienībām.

Jāņa Vaivoda iespējamā iesaiste prettiesiskās un koruptīvās darbībās man ir ļoti nepatīkams pārsteigums un vilšanās. Par pretlikumīgām darbībām ir jāatbild likuma priekšā un mēs darīsim visu, lai nodrošinātu tiesiskumu Rīgas pašvaldībā,” tā trešdien, 6. martā, preses brīfingā uzsvēra V. Ķirsis. “Vienlaikus jānodrošina, lai šie notikumi netraucētu departamenta darbiniekiem pilnvērtīgi un efektīvi veikt savus darba pienākumus. Tuvojas jaunā būvniecības sezona, kuru nedrīkstam pazaudēt nedz politisku, nedz citu peripetiju dēļ!,” uzsver pilsētas mērs.

Jau vēstīts, ka dienā, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kriminālprocesuālās darbības J. Vaivoda darba kabinetā un dzīvesvietā, Rīgas domes priekšsēdētājs, nolūkā nodrošināt departamenta darba nepārtrauktību, nekavējoties izdeva rīkojumu par viņa atstādināšanu no departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja amata, vietā ieceļot Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes vadītāju Rudīti Reveliņu.

Nolūkā nodrošināt pilnvērtīgu un nepārtrauktu ĀMD darbu, Rīgas domes priekšsēdētājs papildus uzdos domes administrācijai veikt darbinieku rotāciju starp dažādām pašvaldības struktūrvienībām.

Darbinieku rotācija Rīgas pašvaldībā tiks pielietota pirmo reizi. Atbilstoši Rīgas mēra redzējumam, darbinieku rotācijai jānotiek pārvalžu vadītāju un “atslēgas” darbinieku līmenī, nomainot vadību un ikdienas menedžmentu, lai departamentā iedotu jaunu elpu pilnvērtīgam darbam, kas īpaši svarīgi pirms jaunās būvniecības sezonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI