DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns apmeklē Vatikānu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 10.maijā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns apmeklēja Vatikānu, kur piedalījās audiencē pie Viņa Svētības pāvesta Franciska un tikās ar Viņa Eminenci Svētā Krēsla Valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu.

Tikšanās laikā Vatikānā tika pieminētas rūpes par ģimenes stiprināšanu, tostarp šķirto laulību īpatsvars, kā arī nepieciešamība sakārtot finanšu jautājumus saistībā ar reliģisko savienību (baznīcu) darbību Latvijā.

Savukārt LUMSA universitātē J.Bordāns bija pilnvarots teikt Valsts prezidenta Egila Levita apsveikuma uzrunu, atverot rakstu krājumu par Latvijas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību simtgadi. Papildinot Valsts prezidenta runu, J.Bordāns uzsvēra, ka Latvijā valsts un baznīcas sadarbība ir pozitīva un konstruktīva. Aktuālos jautājumus par valsts un baznīcas sadarbību Latvijā koordinē divi konsultatīvie orgāni, abos piedalās tieslietu ministrs. Īpaši jāatzīmē sadarbība pandēmijas laikā, kas ir bijusi cieša un atbalstoša – baznīcu darbība netika pārtraukta ne mirki, akcentēja J.Bordāns.

Rīt, 11. maijā, Jānis Bordāns dosies vizītē pie Neatkarīgā Maltas Ordeņa, kur Latvijas vārdā parakstīs nodomu deklarāciju, lai stiprinātu divpusējās attiecības un tālāk attīstītu sadarbību 2008.gadā parakstītajā saprašanās memorandā noteiktajās jomās. Starpvaldību nodomu deklarācijas mērķis stiprināt sadarbību humānajā, sociālajā un kultūras jomā, tostarp izveidot sadarbību pasta pakalpojumu jomā.

Romas apmeklējuma laikā Jānis Bordāns Eiropas dienā, 9.maijā, piedalījās Svētajā Misē Laterāna bazilikā par godu Eiropas Savienības un Svētā Krēsla attiecību piecdesmitgadei, kā arī Latvijas vēstniecības pie Svētā Krēsla rīkotajā svinīgajā pasākumā, atzīmējot Latvijas un Svētā Krēsla attiecību simtgadi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI