DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kriminālvajāšanai nodota lieta par Lielvārdes novadā iepriekš atklātu nelegālo cigarešu ražotni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 14. aprīlī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Ogres iecirknis kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodevis kriminālprocesu par 2018. gada jūlijā  atklātu nelegālo cigarešu ražotni Lielvārdes novadā. Kopumā kriminālprocesā par aizdomās turētajām tika atzītas 11 personas. VP RRP Ogres iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonas, veicot kratīšanu atklātajā ražotnē, kopumā izņēma vairāk nekā 13,5 miljonus cigarešu.

2018. gada 13. jūlijā VP RRP Ogres iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, kas izdarīts lielā apmērā. Lielvārdes novadā kādā privātā teritorijā VP RRP Ogres iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par minētā nozieguma izdarīšanu aizturēja organizētu grupu deviņu personu sastāvā: septiņus Latvijas pilsoņus – 1971., 1982., 1960., 1988., 2001., 1971. un  2001. gadā dzimušus vīriešus, kā arī 1982. gadā dzimušu Ukrainas pilsoni un 1958. gadā dzimušu vīrieti ar divu valstu dubultpilsonību – Rumānijas un Moldovas.

2018. gada septembrī uzsāktajā kriminālprocesā par aizdomās turētajiem tika atzīti – 1968. gadā dzimis Krievijas Federācijas pilsonis un 1970. gadā dzimusi Latvijas pilsone. Četrām personām – 1958., 1982., 1971. un 1960. gadā dzimušajiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums (uz kriminālprocesa nodošanu kriminālvajāšanas uzsākšanai brīdi drošības līdzekļi atcelti).

Jau ziņots, ka VP RRP Ogres iecirkņa amatpersonas 2018. gada 13. jūlijā, veicot kratīšanu neatliekamības kārtībā, Lielvārdes novadā kādā privātā teritorijā, kas sastāv no diviem savstarpēji savienotiem metāla angāriem, konstatēja nelikumīgu cigarešu ražotni. Veicot kratīšanu atklātajā ražotnē kopumā tika izņemts – cigarešu ražošanas līnija, cigarešu iepakošanas līnija, 13 651 100 cigarešu, ap deviņām tonnām sasmalcinātas tabakas, cigarešu izgatavošanas sastāvdaļas (cigarešu papīrs, filtri, līme), iepakojamais materiāls (cigarešu paciņas, plēve, bloku iepakojumi), kā arī ap divām tonnām dīzeļdegvielas, ar ko tika darbināts ģenerators. Ražotnē tika ražotas tādas cigarešu markas kā L&M, MARK1, M1, LEVEL, PRINCE, REGAL, RICHMOND un EM@IL.

Šī gada 14. aprīlī kriminālprocess pēc izmeklēšanas pabeigšanas tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret vienpadsmit personām.

Tāpat šī gada 6. aprīlī VP RRP Ogres iecirknī tika uzsākts kriminālprocess, kas izdalīts no iepriekš minētās krimināllietas pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas (par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā un to izdarījusi organizēta grupa) par to, ka 2018. gada 13. jūlijā likumsargi konstatēja, ka 1973. gadā dzimis Ukrainas pilsonis Lielvārdes novadā minētajā privātajā teritorijā nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus, tabakas atkritumus un smēķējamo tabaku lielos apmēros, par ko nebija samaksāts akcīzes nodoklis. Šī gada martā vīrietis kriminālprocesā atzīts par aizdomās turēto.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI