DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs un CVK pārrunā situāciju Dundagas novada domē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs saistībā ar medijos izskanējušo Dundagas novada domes vairāku opozīcijas deputātu paziņojumu par mandātu nolikšanu ir sazinājies ar Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK), lai apspriestu iespējamo tālāko rīcību pilnvērtīgai pašvaldības darbības nodrošināšanai. Rīt ministrs Plešs ir sasaucis Dundagas novada domes ārkārtas sēdi, kur darba kārtībā noteikts jautājums par pašvaldības vadītāja ievēlēšanu. Ministrija uzsver Dundagas novada domes deputātu atbildību godprātīgi strādāt pašvaldības iedzīvotāju interesēs un nekavēt domes darbu, kas nozīmē arī spēju rast kompromisu, izvēloties kandidatūru pašvaldības vadītāja amatam.

CVK informēja, ka pašvaldības deputāti mandātu var nolikt, iesniedzot oficiālu iesniegumu pašvaldības vadībai, kura pēc tam aicina pašvaldības vēlēšanu komisiju noteikt nākamos deputātu kandidātus, kuri uzaicināmi pildīt deputāta pienākumus. Pēc CVK rīcībā esošās informācijas Dundagas novada vēlēšanu komisijā šāds iesniegums pagaidām nav saņemts. Savukārt situācijā, ja kādam sarakstam pietrūkst deputātu kandidātu, tad atbilstoši Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajam CVK nosaka to, no kura kandidātu saraksta ņemams nākamais deputāts. Tiklīdz tiks saņemts oficiāls iesniegums no Dundagas novada vēlēšanu komisijas, ka kādā no sarakstiem pietrūkst nākamo kandidātu, CVK ir gatava bez kavēšanās nosaukt to, no kura kandidātu saraksta uzaicināmi nākamie deputāti.


Dundagas novada dome jau kopš gada sākuma strādā bez domes priekšsēdētāja. Dundagas novada domes priekšsēdētāja Alda Felta un viņa vietnieka Jāņa Mauriņa pilnvaras beidzās līdz ar Dundagas novada 2021. gada 28. janvāra domes sēdi. Līdz ar to jaunais domes priekšsēdētājs un vietnieks bija jāievelē līdz šī gada 28. martam. Tas joprojām nav izdarīts, lai arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vairākkārt norādījusi uz Dundagas novada deputātu likumā noteikto pienākumu atbilstošos termiņos ievēlēt pašvaldības vadību.

Šodien Dundagas novada domes opozīcijas deputāti atklātā vēstulē paziņojuši, ka noliek mandātus. Mandātus nolēmuši nolikt "Strādāsim kopā!" deputāti Andra Grīvāne, Una Sila un Guntis Pirvits, kā arī apvienības "Mūsu novadam" deputāte Gunta Abaja. Kā skaidroja Grīvāne, no abiem sarakstiem arī tālāk sekojošie kandidāti esot parakstījušies, ka nepieņemšot iespēju kļūt par deputātiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI