DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

KNAB aicina valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus piedalīties vebinārā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) informatīvo atbalstu aicina valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus 28. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 11.30 piedalīties bezmaksas vebinārā par administratīvo resursu izmantošanas aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijai.

Latvijā š.g. 6. februārī sākās priekšvēlēšanu aģitācijas periods, kas ilgs līdz pašvaldību vēlēšanu dienai – 5. jūnijam. KNAB atgādina, ka politiskajiem spēkiem, tostarp deputātu kandidātiem, aizliegts priekšvēlēšanu aģitācijai izmantot valsts un pašvaldību institūciju administratīvos resursus. Aizlieguma mērķis ir novērst nevienlīdzīgu konkurenci starp deputātu kandidātiem, kas ieņem amatus valsts un pašvaldību institūcijās, un citiem deputātu kandidātiem, kā arī nepieļaut kāda politiskā spēka reklamēšanu par valsts budžeta līdzekļiem, kas piešķirti institūcijas darbības nodrošināšanai.

Administratīvie resursi ir valsts un pašvaldību institūciju finanšu līdzekļi, kustamā un nekustamā manta, sniegtie pakalpojumi, kā arī institūciju īstenotās sabiedrības informēšanas aktivitātes. Lai mazinātu neatļautas administratīvo resursu izmantošanas riskus, KNAB kā viena no priekšvēlēšanu aģitācijas uzraugošajām iestādēm ar LPS informatīvo atbalstu aicina valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus 28. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 11.30 piedalīties bezmaksas tiešsaistes vebinārā.

Vebinārā KNAB Politisko organizāciju pārkāpumu izmeklēšanas nodaļas pārstāvji skaidros administratīvo resursu jēdzienu, administratīvo resursu izmantošanas aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijai, kā arī iepazīstinās ar piemēriem, kas var norādīt uz iespējamu neatļautu administratīvo resursu izmantošanu.

Dalība tiešsaistes vebinārā ir bezmaksas. Lai pieteiktos vebināram, KNAB aicina līdz 27. aprīļa plkst. 15.00 reģistrēties elektroniskajā anketā, kas pieejama iestādes tīmekļa vietnē www.knab.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI