DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Reirs: Sagaidu ātru un drosmīgu rīcību no VID ģenerāldirektores par muitas vadības atbildību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vakar ministrs tikās ar KNAB, Iekšējās drošības pārvaldes un Finanšu ministrijas vadību, lai pārrunātu tālāko darbu korupcijas izskaušanā VID muitā un citās struktūrvienībās. 

Finanšu ministrs Jānis Reirs: “Ir jāatrod muitas korupcijas cēloņi. Tieši tas tiek gaidīts no VID un muitas vadības! Ir jāsāk ar to, ka VID un muitas augstākā vadība atzīst, ka korupcija pastāv. Kā zināms, tikai apzinoties un atzīstot problēmu, to iespējams atrisināt. Šis nav viens atsevišķs korupcijas gadījums, bet gan milzīga sistēmiska VID problēma. Līdzšinējie VID priekšlikumi un plāni nav bijuši pietiekami efektīvi.”

9.aprīlī ministrs uzdevis valsts sekretārei Baibai Bānei veikt ārējo auditu, -  nodrošināt neatkarīgu izvērtējumu par muitas iestādes procesiem, to efektivitāti, izsekojamību un caurskatāmību, resursu plānošanu un amatpersonu atbildības noteikšanu. 

Finanšu ministrs turpinās uzstāt, lai tiktu īstenota iestādes stratēģija, ka VID ir godīga un mūsdienīga organizācija, kas darbojas likumu ietvaros, un tiek vadīta pēc labas pārvaldības principiem. Ministrs uzskata, ka VID vadītājai ir jānovērš jebkuri koruptīvo darbību riski ne tikai muitā, bet arī citās VID struktūrvienībās. Pēc izskanējušiem gadījumiem par pasūtījuma auditiem VID, kā viens no uzdevumiem ir pārsūdzības sistēmas uzlabošana, veicot objektīvu izvērtēšanu. Tāpat arī jāuzlabo iestādes sadarbība ar uzņēmējiem.

Finanšu ministrs Jānis Reirs augstu novērtē operācijā muitas kontroles punktā "Terehova" iesaistīto profesionāļu darbu: “Izsaku pateicību Iekšējās drošības pārvaldei un KNAB par veiksmīgi īstenotu izmeklēšanu un operāciju.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI