DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Piešķir papildu 10 milj. eiro starta aizdevumiem uzņēmumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 8. aprīļa sēdē Ministru kabinets lēma palielināt finansējumu atbalsta programmā “Mikrokreditēšana un aizdevumi uzsācējiem” (turpmāk – programma), novirzot starta aizdevumu izsniegšanai papildu 10 milj. eiro.

“Labas idejas, kombinācijā ar nepieciešamo finansējumu īstajā brīdī var izaugt par dzīvotspējīgu un peļņu nesošu uzņēmumu, kas veiksmīgi var turpināt attīstīties ne tikai valsts, bet arī plašākā mērogā. Papildinot atbalsta programmu uzņēmējdarbības uzsācējiem ar 10 miljoniem eiro, mēs veicināsim ne vien jaunu uzņēmumu rašanos, bet arī dosim iespēju nesen dibinātiem uzņēmumiem attīstīt un paplašināt savu biznesu. Jāuzsver, ka aizdevumu šai programmā var saņemt ne tikai jau esoši uzņēmumi, bet arī pašnodarbinātas personas vai arī tad, ja uzņēmums vēl nav dibināts,” norāda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Šobrīd programmas ietvaros atbalstīti 375 biznesa uzsācēji un atbalsts programmā kopumā sniegts 513 komersantiem. Līdz šim pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums programmā bija 6 milj. eiro, bet ar piešķirto papildu finansējumu Attīstības finanšu institūcija Altum šogad varēs izsniegt aizdevumus vēl vismaz 230 uzņēmumiem – biznesa uzsācējiem un esoša biznesa attīstībai vai paplašināšanai. Vairāk par programmas nosacījumiem šeit.

Vienlaikus, ņemot vērā, ka saimnieciskās darbības veicēju vidū joprojām ir jūtama Covid-19 radītā negatīvā ekonomiskā ietekme, uzņēmumiem būs iespēja pagarināt kopējo aizdevuma termiņu līdz 12 mēnešiem.

Vairāk par apstiprinātajām izmaiņām Ministru kabineta 2016. gada 31. maija noteikumos Nr. 328 "Noteikumi par mikroaizdevumiem un starta aizdevumiem” var iepazīties šeit.

Paredzēts, ka regulējums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI