DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par institūcijās esošiem bērniem izmaksās vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima trešdien, 7.aprīlī, galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz par bērniem, kuri atrodas bērnu aprūpes iestādē, sociālās korekcijas izglītības iestādē vai ieslodzījuma vietā, izmaksāt vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā. 

Atbalstu par katru no šiem bērniem izmaksās Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, pamatojoties uz vecāka, aizbildņa, audžuģimenes vai bērnu aprūpes iestādes vadītāja iesniegumu. Vienreizējo atbalstu izmaksās mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas. 

Paredzēto atbalstu izmaksās par bērniem, kuri attiecīgajā institūcijā atrodas no šī gada 1.marta līdz brīdim, kamēr izsludināta ārkārtējā situācija sakarā ar Covid-19 izplatību. 

Likuma grozījumi noteic, ka bāriņtiesa, aizstāvot bērna personiskās intereses attiecībās ar vecākiem, pēc bērna lūguma lemj par atbalsta izmaksāšanu pašam bērnam, ja viņš ir sasniedzis 15 gadu vecumu. Savukārt bērnu aprūpes iestāde kredītiestādes kontā saņemto naudu par katru bērnu uzskaita atsevišķi un, uzklausot katra bērna viedokli, to izlieto viņu individuālajām vajadzībām. 

Labklājības ministrijas informācija liecina, ka patlaban institūcijās kopumā atrodas 680 bērni. 

Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI