DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU asociētais profesors izdod jaunu mācību grāmatu par nodokļiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. martā plkst. 15.00 tiešsaistē notiks Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātes asociētā profesora Māra Juruša mācību grāmatas «Nodokļu plānošana Latvijā un starptautiskā vidē» svinīgā atklāšana.

Grāmatas svinīgā atklāšana notiks platformā «Zoom».

Šī ir RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūta (SESMI) asociētā profesora otrā mācību grāmata. Tās mērķis ir palīdzēt izprast nodokļu piemērošanu vietējā un starptautiskā vidē. Grāmata sniedz ieskatu nodokļu plānošanā, ietver nodokļu teoriju un praktiskos jautājumus.

«Uzrakstīt mācību grāmatu par nodokļiem ir teju vai «neiespējamā misija». Lielākās grūtības rada biežās nodokļu regulējuma izmaiņas, ko var salīdzināt ar situāciju, kad «jāķer aizbraucošs vilciens»,» atzīst autors. Tomēr viņam ir izdevies sarakstīt mācību grāmatu, kurā analizēti aktuāli jautājumi – nodokļu plānošanas metodes un to pielietojums praksē, atšķirības starp nodokļu plānošanu un izvairīšanās no nodokļiem, ES nodokļu tiesības. Atsevišķa nodaļa veltīta starptautiskiem nodokļu jautājumiem. Grāmata ietver arī aprakstu par valdību un nodokļu administrāciju stratēģijām, iniciatīvām un pretizvairīšanās pasākumiem, kā arī apskata nodokļu risku pārvaldības jautājumus.

Ja autora pirmā grāmata sniedza pamatzināšanas par nodokļiem, teoriju un praktisko piemērošanu, tad šis mācību līdzeklis dod ieskatu sarežģītākos jautājumos, nodrošinot padziļinātas zināšanas. Grāmata paredzēta gan RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes maģistrantūras studentiem un nodokļu jomas praktiķiem, kuri vēlas atsvaidzināt un papildināt zināšanas, gan visiem interesentiem, kuri vēlas labāk izprast nodokļu veidošanu un piemērošanu Latvijā un pasaulē. Iegūtās zināšanas varēs izmantot uzņēmējdarbības plānošanā, nodokļu politikas veidošanā un nodokļu administrēšanā.

«Neskatoties uz to, ka šis laiks ir ļoti grūts mums visiem, tas rada iespēju pievērsties savu zināšanu pilnveidošanai arī nodokļu jomā. Latviju gaida jauni izaicinājumi, un mums jābūt gataviem izmantot savas iespējas, radot nākotnē vēl labāku Latviju!» uzsver M. Jurušs.

Grāmata papildināta ar mūsdienīgiem vizuāliem materiāliem, kas atvieglo informācijas uztveri. «Nodokļu plānošana Latvijā un starptautiskā vidē» izdevusi RTU Izdevniecība. To var iegādāties RTU grāmatnīcā www.rtu.lv/lv/studentuserviss/gramatnica-ssc

M. Juruša pirmā grāmata «Nodokļi» iznāca 2019. gadā un īsā laikā kļuva populāra, tā tika izdota atkārtoti.

RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte nodrošina augstāko izglītību dažādos ekonomikas un uzņēmējdarbības virzienos, sagatavojot starptautiski atzītus speciālistus un uzņēmējus. SESMI īsteno starptautiski atzītas studijas, kvalifikācijas celšanu un zinātniskos pētījumus starptautisko ekonomisko sakaru, pārvadājumu, muitas un nodokļu jomās. RTU ir vienīgā mācību iestāde Latvijā ar starptautiski akreditētu studiju programmu «Muitas un nodokļu administrēšana».

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI