DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Skolotāju un atbalsta personāla individuālo konsultāciju apmaksai piešķir vairāk nekā 12 milj.eiro

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Skolotāju un atbalsta personāla individuālo klātienes konsultāciju apmaksai valdība papildus piešķīrusi 12,3 mil. eiro. Klātienes konsultācijas prioritāri paredzētas skolēniem, kuriem ir mācīšanās grūtības, kā arī skolēniem, kas vispārējā un profesionālajā izglītībā šopavasar gatavojas valsts pārbaudes darbiem par vispārējo vidējo izglītību. 

Valsts finansējums individuālo konsultāciju apmaksai aprēķināts, ņemot vērā pedagogam noteikto slodzi. Ja skolotājiem un atbalsta personālam tarificētas vairāk par 0,5 darba slodzēm nedēļā, tiek aprēķinātas 10 konsultācijas nedēļā, savukārt, ja darba slodze ir vienāda ar 0,5 slodzēm nedēļā vai mazāka, tad aprēķina 5 konsultācijas nedēļā. Vienas skolotāja darba stundas izmaksa tiek aprēķināta, izmantojot normatīvajā regulējumā noteikto zemāko pedagoga darba algas likmi (2020./2021.m.g. tā ir 790 eiro).

Uz individuālajām konsultācijām tiek uzaicināti skolēni, kuriem pēc skolotāja vērtējuma ir grūtības mācību vielas apguvē. Sazinoties ar skolotāju, skolēni var pieteikties konsultācijām arī paši. Konsultācijas notiek dienas otrajā pusē, jo dienas pirmajā pusē turpinās attālinātās mācības. Individuālā konsultācija vienam skolēnam paredzēta līdz 40 minūtēm.

Atbalsta personāls konsultācijas rīko pēc vajadzības un klātienē tiekas ar tiem skolēniem, par kuriem saņem informāciju no klases audzinātāja vai mācību priekšmeta skolotāja, ka nepieciešama papildu klātienes konsultācija, lai mazinātu bērna psihoemocionālo spriedzi.

Individuālo konsultāciju laikā stingri jāievēro epidemioloģiskās drošības nosacījumi – jālieto sejas maskas, jāievēro distance, jāmazgā vai jādezinficē rokas, jāvēdina telpas. Lai nodrošinātu pulcēšanās ierobežojumu ievērošanu, izglītības iestādē jābūt izveidotam individuālo konsultāciju grafikam un skolēni izglītības iestādē ierodas grafikā paredzētajā laikā.

Individuālās papildu konsultācijas netiek attiecinātas uz speciālās izglītības iestādēm un sociālās korekcijas izglītības iestādi “Naukšēni”, jo šajās izglītības iestādes mācību procesu nodrošina klātienē. Tāpat papildu konsultācijas netiek attiecinātas uz vispārējās izglītības iestādēm, kas izglītības programmas īsteno tikai tālmācības formā.

Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums “Informatīvais ziņojums par skolotāju un atbalsta personāla individuālo konsultāciju apmaksu mācību satura apguvei Covid-19 pandēmijas laikā” un Ministru kabineta rīkojuma projekts “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" šodien, 2021. gada 18. februārī, apstiprināts valdībā. Dokumenti pieejami MK mājaslapā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI