DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

VM un SPKC: atbildes par vakcināciju rodi uzticamos informācijas avotos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Uzsākot vakcināciju pret Covid-19, pieaugusi iedzīvotāju interese par abu Latvijā pieejamo vakcīnu iedarbību un citiem praktiskiem jautājumiem saistībā ar vakcināciju. Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem var rast Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļa vietnes sadaļā par Covid-19 vakcīnām un vakcinācijas procesu: https://www.spkc.gov.lv/lv/vakcinas-pret-covid-19. Aicinām ikvienu izmantot šo vietni kā uzticamu avotu, kurā smelties oficiālo un aktuālo informāciju par vakcīnām pret Covid-19!

Kā darbojas vakcīnas pret Covid-19? Kas ļāvis tās izstrādāt ātrāk, nekā līdz šim ierasts? Vai no vakcīnas var saslimt ar Covid-19? Kas notiek, ja cilvēks pirms vakcīnas otrās devas saņemšanas saslimst ar Covid-19? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem pieejamas biežāk uzdoto jautājumu sadaļā, kas regulāri tiek papildināta ar aktuālo informāciju, tiklīdz tā kļūst pieejama: https://www.spkc.gov.lv/lv/atbildes .


Jautājumu un atbilžu sadaļā ir atbildes arī uz citiem jautājumiem par vakcīnām pret Covid-19 un vakcināciju Latvijā. Savukārt, ja interesējošais jautājums vēl nav atbildēts, iedzīvotājiem ir iespēja savus jautājumus sūtīt uz e-pastu: covidjautajumi@spkc.gov.lv 

  • Sīkāka informācija par Moderna ražoto vakcīnu pret Covid-19 (zāļu apraksts) latviešu valodā ir atrodama šeit. 
  • Sīkāka informācija par Pfizer-BioNTech vakcīnu Cominarty (zāļu apraksts) latviešu valodā ir atrodama šeit.

Vienlaikus SPKC tīmekļa vietnē tiek apkopota būtiskākā informācija par vakcinācijas procesu Latvijā, vakcīnu izstrādi un reģistrāciju, kā arī citiem aspektiem, kas ļaus labāk izprast vakcinācijas drošumu un nozīmi: https://www.spkc.gov.lv/lv/vakcinas-pret-covid-19.


Informācija SPKC tīmekļa vietnē tiek regulāri atjaunota un papildināta. Jau tuvākajā laikā vakcinācijas sadaļa būs pieejama arī krievu valodā. 

Vienlaikus detalizētāka informācija ārstniecības personām par Covid-19 vakcīnām Eiropas Savienībā ir pieejama Zāļu valsts aģentūras mājas lapā.


Informācija krievu valodā (tostarp atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par vakcīnām): https://www.zva.gov.lv/lv/pacientiem-un-sabiedribai/zales/vakcinas-pret-covid-19/informaciya-o-vakcinakh-protiv-covid-19-pacientam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI