DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Vēstnieks Pēteris Kārlis Elferts iesniedz akreditācijas vēstuli Grieķijas prezidentei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 12. janvārī Latvijas vēstnieks Pēteris Kārlis Elferts iesniedza akreditācijas vēstuli Grieķijas prezidentei Katrīnai Sakeralopulu (Katerina Sakellaropoulou), kļūstot par Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Grieķijas Republikā.

Sarunā ar Grieķijas prezidenti K. Sakeralopulu,  P.K.Elferts pozitīvi novērtēja līdz šim sasniegto Latvijas un Grieķijas sadarbībā un pauda apņēmību aktīvi strādāt, lai Latvijas un Grieķijas starpvalstu dialogs un sadarbība kļūtu vēl plašāka un daudzveidīgāka. Vēstnieks izteica pateicību Grieķijai par Baltijas valstu okupācijas neatzīšanu.

Grieķijas prezidente pateicās par Latvijas Valsts prezidenta E.Levita ielūgumu apmeklēt Latviju, kā arī par mūsu valsts atbalstu Grieķijai NATO un ES, īpaši Latvijas dalību Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras Frontex kopīgā programmā Grieķijas jūras robežu apsardzē un nelegālās migrācijas apturēšanā.  

Informācijai

Pēteris Kārlis Elferts darbu ārlietu dienestā uzsāka 1999. gadā. Bijis Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs, speciālo uzdevumu vēstnieks Irākas atjaunošanā un demokratizācijas veicināšanā, Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā, kā arī Saeimas priekšsēdētāja ārlietu padomnieks un Ministru prezidenta padomnieks. No 2016. gada līdz 2020. gadam P.K.Elferts bija ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Turcijas Republikā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI