DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Budžeta komisija konceptuāli atbalsta valdības locekļu algu “iesaldēšanu”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 9.decembrī, konceptuāli atbalstīja valdības locekļu algu “iesaldēšanu”, tādējādi paredzot, ka Ministru prezidenta, ministru un ministriju parlamentāro sekretāru atalgojums nākamgad nepaaugstināsies un paliks 2020.gada līmenī. To noteic komisijas konceptuāli atbalstītie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.  

Grozījumi paredz, ka nākamgad Ministru kabineta locekļu un ministriju parlamentāro sekretāru mēnešalgas aprēķinam tāpat kā šogad par pamatu ņems bāzes algu - 1004 eiro apmērā.

Mēnešalgu Ministru prezidentam noteic, bāzes algas apmēram piemērojot koeficientu 4,93, Ministru prezidenta biedram, ministram un īpašu uzdevumu ministram – koeficientu 4,68, parlamentārajam sekretāram – koeficientu 3,63.

Likuma grozījumus rosinājuši Saeimas deputāti, likumprojekta anotācijā norādot, ka apstākļos, kad vīrusa Covid-19 izplatība ir ekonomiski negatīvi ietekmējusi plašu sabiedrības daļu, valsts augstākajām amatpersonām ir jābūt solidārām un jāatsakās no likumā paredzētā atalgojuma pieauguma.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums nosaka automātisku ikgadēju atalgojuma pārskatīšanu virknei valsts augstāko amatpersonu. Mēnešalgas apmēru veido likumā noteiktais koeficients un bāzes mēnešalgas apmērs, ko nosaka, ņemot vērā vidējo algu tautsaimniecībā un inflāciju.

Lai grozījumi stātos spēkā, tie trīs lasījumos vēl jāskata Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI