DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VVD: Kā līdzsvarot ekonomisko attīstību un sabiedrības tiesības dzīvot tīrā vidē?

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2020. gada 9. decembrī, no plkst. 10.00 līdz 12.50 norisināsies Valsts vides dienesta (VVD) iniciēta tiešsaistes diskusija “Tīra vide. Ekonomika. Attīstība.”, kuras centrā būs jautājums – “Kā līdzsvarot ekonomisko attīstību un sabiedrības tiesības dzīvot tīrā vidē?

Latvijas iedzīvotāji vēlas dzīvot pārtikušā un attīstītā valstī. Tomēr ekonomiskā izaugsme un attīstība nebūs iespējama bez dažādu jaunu piesārņojošo darbību uzsākšanas – sākot no ražotņu atvēršanas līdz vēja parku izbūvei, kuru darbība saistās ar lielāku vai mazāku ietekmi uz vidi. Kādas iespējas ir iedzīvotājiem piedalīties lēmumu pieņemšanā par jaunu piesārņojošu darbību ietekmes uz vidi samazināšanu? Un vai tas ir pietiekami, lai iedzīvotāji justos ne tikai uzklausīti, bet arī sadzirdēti?

Cīņā par konkurētspēju tirgū un ekonomisko attīstību, spēja pielāgoties mainīgajiem tirgus apstākļiem ir izšķirošs aspekts. VVD jau 15 gadus stāv sardzē par sabiedrības tiesībām dzīvot tīrā vidē, izvirzot nosacījumus uzņēmumu darbības radītās ietekmes uz vidi samazināšanai. Vai vides atļauju saņemšanas procesu iespējams padarīt efektīvāku, lai taupītu laika resursu un vecinātu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju?

Atbildes uz šiem jautājumiem diskusijā meklēs profesionāļi no VVD, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Vides pārraudzības valsts biroja, vides konsultāciju uzņēmumiem, Vides konsultatīvās padomes un privātā sektora. Diskusiju atklās VARAM parlamentārais sekretārs Artūrs Toms Plešs un VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne – Ansberga.

Plašāka informācija par diskusiju https://vvd.stasti.lv/  Aicinām reģistrēties dalībai VVD iniciētajā diskusijā, lai pasākuma laikā dalībniekiem varētu uzdot savus jautājumus!

Diskusiju finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI