DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Z. Kalniņa-Lukaševica: Mediju brīvības koalīcijas dalībvalstīm jāstiprina atbalsts Baltkrievijas neatkarīgajiem medijiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 16.novembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa‑Lukaševica piedalījās Mediju brīvības koalīcijas ministru attālinātajā sanāksmē, ko organizēja koalīcijas vadošā valsts Kanāda.

Z.Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka tādās globālās krīzēs, kāda ir Covid-19 pandēmija, ir īpaši svarīgi runāt par žurnālistu drošību. “Latvija ir pārliecināta, ka tieši neatkarīga un kvalitatīva žurnālistika ir labākais instruments, lai mazinātu maldinošu informāciju par Covid-19 izplatību. Dalībvalstīm jāstrādā kopā, lai sekmētu preses brīvību un preses augstāko ētiku un standartus, žurnālistu un citu plašsaziņas līdzekļu darbinieku aizsardzību, kā arī jāveicina sabiedrības medijpratību, uzticēšanos zinātnei, faktiem, valsts un starptautiskajām institūcijām,” viņa atzīmēja.

ĀM parlamentārā sekretāre atzina, ka Mediju brīvības koalīcijas spēks slēpjas tās spējā ātri un pārliecinoši reaģēt uz akūtiem apdraudējumiem mediju brīvībai, žurnālistu drošībai, veselībai un pat dzīvībai: “Latvija vēlas vērst pastiprinātu klātesošo uzmanību uz dramatisko pilsoniskās sabiedrības un žurnālistu drošības situāciju Baltkrievijā. Aicinām visas Mediju brīvības koalīcijas dalībvalstis meklēt ceļus, kā efektīvi un nekavējoties sniegt palīdzību neatkarīgajiem žurnālistiem Baltkrievijā, kuri tiek apspiesti un vajāti tikai tādēļ, ka objektīvi ziņo par norisēm Baltkrievijā prezidenta vēlēšanu kontekstā.”

Informācijai

Mediju brīvības koalīcijas ministru sanāksme ir daļa no ikgadējās Globālās mediju brīvības konferences. Konferences tēma šogad ir “Mediju brīvība Covid-19 laikā”, un tajā piedalās plašs valstiskā un nevalstiskā sektora pārstāvju loks, t.sk. žurnālisti un žurnālistu asociācijas, kā arī starptautiskās žurnālistu tiesības aizstāvošas organizācijas.

Mediju brīvības koalīcija dibināta 2019. gada jūlijā Globālās mediju brīvības konferences laikā Londonā. Tā ir valstu partnerība, kas apņēmusies stiprināt starptautisko koordināciju un rīcību mediju brīvības un žurnālistu drošības veicināšanai gan izvēršot diskusiju augstākajā politiskajā līmenī, gan veicot dažādus praktiskus ilgtermiņa pasākumus ekspertu līmenī. Latvija ir viena no koalīcijas dibinātājvalstīm, kā arī darbojas koalīcijas izpildgrupā. Kopumā koalīcijai šobrīd pievienojušās jau 40 valstis.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI