DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārais sekretārs Tunisijā atklāj starptautisko konferenci par mediju lomu un dezinformāciju

2023. gada 30. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis vizītē Tunisā, Tunisijā, atklāja starptautisko konferenci “Uzticības atjaunošana plašsaziņas līdzekļiem” (Rebuilding trust in Media), kuru organizē Latvijas Ārlietu ministrija, Latvijas Pastāvīgā pārstāvniecība UNESCO, Baltijas Mediju izcilības centrs, Tunisijas Manubas Universitāte (Manouba University), UNESCO Magribas birojs, kā arī ES programma Tunisijas mediju atbalstam.

Uzrunā konferences dalībniekiem R. Brusbārdis uzsvēra, ka dezinformācija ir viens no mūsdienu sabiedrības lielākajiem izaicinājumiem. Cīņā pret dezinformāciju būtiska nozīme ir spēcīgai un neatkarīgai plašsaziņas līdzekļu videi, tādēļ ir svarīgi aizsargāt un nostiprināt pamattiesības, tostarp vārda brīvību.

Parlamentārais sekretārs sacīja, ka Latvija ir kļuvusi par reģionālu līderi žurnālistu un pilsoniskās sabiedrības vadītām medijpratības iniciatīvām, kurās tiek veidots saturs, kas piesaista digitālo auditoriju. Latvija ir ieinteresēta dalīties zināšanās un pieredzē ar kolēģiem no Magribas reģiona, jo izaicinājumi valstīm ir līdzīgi.

Konferences darba dienās 30. un 31. oktobrī tiek apspriesti būtiski jautājumi par mediju lomu un dezinformāciju, par sabiedrības uzticēšanos medijiem digitālo tehnoloģiju un iespēju laikā. Informācijas un medijpratības stiprināšanu Latvija aktualizē arī starptautiskajās organizācijās, tai skaitā, kandidējot uz ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa vietu 2026.–2027. gadā.

Konferencē piedalās pārstāvji no Marokas, Lībijas, Mauritānijas, Jordānijas, Alžīrijas un Tunisijas.

Vizītes laikā parlamentārais sekretārs tikās ar ES delegācijas vadītāju vēstnieku Markusu Kornaro (Marcus Cornaro) un Tunisijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Muniru Bendžibu (Mounir Bendjiba), lai pārrunātu reģiona attīstību un savstarpējo sadarbību.

Tikšanās laikā ar Tunisijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru tika apspriestas iespējas aktivizēt Latvijas un Tunisijas politisko dialogu, attīstīt līgumtiesisko bāzi. Sarunas gaitā amatpersonas pārrunāja ES-Tunisijas sadarbības aktuālos jautājumus.

Amatpersonas pārrunāja pieaugošo saspīlējumu Tuvajos Austrumos, uzsverot nepieciešamību izvairīties no konflikta tālākas eskalācijas. R. Brusbārdis arī uzsvēra nepieciešamību atbalstīt Ukrainu cīņā pret Krievijas agresiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI