DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija stingri aicina medijus un citus interesentus nedoties uz okupētajām Ukrainas teritorijām Krievijas “vēlēšanu” laikā

Ārlietu ministrija vērš uzmanību, ka Krievijas prezidenta “vēlēšanas”, kuras paredzēts rīkot laikā no 2024. gada 15. līdz 17. martam, tiks nelikumīgi organizētas arī Krievijas uz laiku okupētajās un anektētajās Ukrainas teritorijās. Krievija īpaši centīsies piesaistīt ārvalstu novērotājus un medijus, ar to līdzdalības palīdzību mēģinot leģitimizēt gan šīs “vēlēšanas”, gan arī Ukrainas teritoriju nelikumīgo  aneksiju.

Latvija neatzīst un neatzīs agresora īstenoto Ukrainas teritoriju nelikumīgo okupāciju un aneksiju. Tāpat Latvija neatzīs Krievijas “vēlēšanu” rīkošanu un rezultātus uz laiku okupētajās un anketētajās Ukrainas teritorijās. Krievijai nav likumīga pamata šādai rīcībai starptautiski atzītajā Ukrainas teritorijā.

Ārlietu ministrija stingri aicina Latvijas valstspiederīgos nedoties uz Krieviju vai uz laiku okupētajām un anektētajām Ukrainas teritorijām saistībā ar Krievijas prezidenta “vēlēšanu” norisi. 

Vēršam uzmanību, ka Ukrainā līdz 2024. gada 13. maijam ir pagarināts karastāvoklis. Saskaņā ar spēkā esošajiem Ukrainas normatīvajiem aktiem iebraukt Krievijas prettiesiski anektētajā Ukrainas administratīvajā teritorijā atļauts tikai likumos noteiktajā kārtībā, saņemot īpašu Ukrainas varas iestāžu atļauju. Atgādinām, ka aktīvās karadarbības reģionos pastāv nopietni apdraudējumi personu drošībai un veselībai. Tāpēc, ņemot vērā minēto, šobrīd īpaši aicinām neceļot uz karadarbības zonu vai uz laiku okupētajām un anektētajām Ukrainas teritorijām.

Atgādinām un aicinām sekot līdzi Ārlietu ministrijas ceļojuma brīdinājumiem uz Krieviju un Ukrainu, un uz laiku okupētajās un anektētajās Ukrainas teritorijās, ar kuriem var iepazīties Ārlietu ministrijas mājaslapas sadaļā “Ceļo droši”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI