DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesas priekšsēdētāja S. Osipova ar tieslietu ministru J. Bordānu runā par Satversmes tiesas spriedumu izpildes uzlabošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Foto: Satversmes tiesa

13. novembrī Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova pirmo reizi pēc ievēlēšanas amatā oficiālā vizītē tikās ar tieslietu ministru Jāni Bordānu. Tikšanās laikā amatpersonas runāja par Satversmes tiesas un Tieslietu ministrijas sadarbību tiesiskuma stiprināšanā un diskutēja par pēdējiem Satversmes tiesas spriedumiem.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja sarunā uzsvēra, ka pastāv nepieciešamība veicināt Satversmes tiesas spriedumu kvalitatīvāku un savlaicīgāku izpildi. Sanita Osipova pauda viedokli, ka būtu vajadzīgs veidot biroju, kas koordinētu Satversmes tiesas spriedumu izpildi, kā arī pārstāvētu Ministru kabinetu un Saeimu sarunās ar Satversmes tiesu. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka ir vajadzīgs kontroles mehānisms, kas nodrošinātu Satversmes tiesas spriedumu izpildes pārraudzību.

Satversmes tiesas priekšsēdētāja un tieslietu ministrs runāja arī par Tieslietu padomes stiprināšanu un kapacitātes uzlabošanu. Sanita Osipova uzsvēra, ka, lai nodrošinātu tiesu neatkarību, Tieslietu padomei vajadzīgas plašākas pilnvaras pārstāvēt tiesnešu intereses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI