DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Putnu vērotājus aicina piedalīties sacensībās “Rīgas putnu cīņa 2020”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LOB Rīgas grupas arhīvs

Jau sesto reizi Latvijas Ornitoloģijas biedrības Rīgas vietējā grupa aicina visus putnu vērotājus piedalīties putnu vērošanas sacensībās "Rīgas putnu cīņa 2020", kas notiks 2020. gada 17. oktobrī. Sacensības notiek putnu rudens migrācijas izskaņā, kad vēl aizvien iespējams novērot daudzas interesantas putnu sugas.

Sacensības tiek rīkotas, lai popularizētu putnu vērošanu un putnu vērošanas vietas Rīgā, kā arī lai veicinātu putnu atpazīšanas prasmes un popularizētu saturīgu laika pavadīšanu dabā.

“Sacensību mērķis ir divu līdz četru cilvēku komandai astoņu stundu laikā Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas robežās novērot un reģistrēt pēc iespējas vairāk putnu sugu. Rīga ir lieliska putnu vērošanas vieta, kurā aicinām izmēģināt spēkus ikvienam putnu vērotājam, lai izstrādātu savas komandas stratēģiju un astoņu stundu laikā pārbaudītu savus spēkus putnu vērošanu,” stāsta Latvijas Ornitoloģijas biedrības Rīgas vietējās grupas vadītājs ornitologs Andris Dekants, mudinot pieteikties arī tos, kuri gribētu piedalīties, bet vēl nav atraduši komandas biedrus. Sacensību formāts ir vienkāršs un pa spēkam ikvienam dalībniekam - zināma un salīdzinoši neliela teritorija, kā arī astoņas stundas, kas jāpavada sacensībās.

Komandas sacensībām jāpiesaka līdz 2020. gada 14. oktobrim, rakstot uz e-pastu riga@lob.lv, norādot komandas nosaukumu, dalībnieku vārdus un uzvārdus, kā arī komandas kontaktpersonu (e-pasts, telefons). Komandas dalības maksa sacensībās ir EUR 15. Detalizēts sacensību nolikums atrodams Latvijas Ornitoloģijas biedrības internetvietnē www.lob.lv.

Putnu cīņas rezultāti tiks apkopoti noslēguma pasākumā Rīgā, kas norisināsies pasākuma izskaņā 17. oktobrī plkst. 17.30 ārpus telpām vai nepieciešamības gadījumā – attālināti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI