DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Topošie profesionāļi cīnīsies par labākā titulu ceļu būvē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 6. līdz 7. oktobrim Saldus tehnikumā notiks nozares jauno profesionāļu meistarības konkurss “Ceļu būve”, kurā komandās pa trīs sacentīsies deviņi topošie ceļu būves nozares speciālisti no Smiltenes tehnikuma, Saldus tehnikuma un Daugavpils Būvniecības tehnikuma.  

Divu dienu garumā konkursanti pierādīs savas prasmes bruģa segumu ieklāšanā uz iepriekš izlīdzināta šķembu pamata, noteiks grunts paraugu granulometrisko sastāvu laboratoriskā pārbaudē, noteiks bitumena konsistences rādītājus ar adatas penetrācijas metodi un aprēķinās Losandželosas koeficientu. Līdztekus jaunie speciālisti veiks mērījumus ar optisko un lāzera nivelieri, demonstrēs praktiskās un teorētiskās zināšanas ceļu būvē izmantojamo iekārtu un rokas instrumentu lietošanā. Konkursā vērtēs arī jauniešu zināšanas par darba aizsardzību. Teorētiskos un praktiskos uzdevumus konkursam izstrādāja ceļu būves firma SIA Binders.

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) nozares konkursu rīko jau kopš 2018. gada, lai noteiktu labākos jaunos speciālistus ceļu būves nozarē, popularizētu profesionālo izglītību un radītu sadarbības iespējas darba devējiem un izglītības iestādēm.

Nozaru konkursus finansē Eiropas Sociāla fonda projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”, līdzfinansē Latvijas valsts, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, starptautisko konkurētspēju un kvalitāti. Projektu līdz 2022. gada 31. maijam īsteno VIAA.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI